ANNATTO (Achiote) - plantă
Tufisul amazonian, a cărui frunze sunt folosite de triburile indigene ale indienilor, printre altele si împotriva mușcăturilor de șerpi, este de asemenea excelent utilizat si în condițiile noastre. Experiența vindecătorilor folclorici este atribuită capacității de a acționa asupra sistemului nervos și digestiv și de a scăpa corpul de diverse inflamații. Intrebati ce gust are Achiote? Decent ierbos.
Compoziție
Bixa orellana (Achiote) 100%Infuzia și gustul ceaiului
Annatto (achiote) oferă o infuzie de culoare galben pal și un miros plăcut, dulce. Gustul este foarte delicat, de plante și dulceag.
Originea plantei
Arbustul din familia Bixaceae se găsește în Peru, Brazilia, Columbia și Mexic. Triburile indiene locale au folosit frunzele și fructele sale nu doar pentru consum și pregătirea băuturilor, dar și ca sursă de coloranți. Planta care atinge 5 -10 m poate fi găsită și sub denumirile de achiote, achoitec, achiotl, acho, kham thai, unane, uruku, urucuru și multe altele. Numele generic latin l-a obținut de la descoperitorul său Carl Linné. Orellana vine de la exploratorul spaniol în Amazon, Francisco de Orellana. Numele Achiote provine de la numele indigen āchiotl. Annatto (Bixa Orellana) are frunze ovale lucioase, florile sunt în general roz, și multe fructe.
Chiar fructele în formă de inimioare mici roșii-portocalii sunt sursa coloranților naturali. Mai exact, coaja lor, pe care indienii au folosit-o pentru pictarea corpului sau vopsirea țesăturilor. Pasta rezultată din înmuierea semințelor în apă este utilizată ca înlocuitor pentru șofranul prețios în industria culinară. Pe un arbust se pot dezvolta până la 270 de kilograme de fructe. Semințele uscate pe care le conțin pot fi folosite pentru aromatizarea diferitelor preparate culinare. În Mexic, se utilizează mai puțin deoarece culoarea puternică amintește de sânge.
Întreaga plantă a fost, prin urmare, percepută ca fiind sacră. Principalii exportatori de Annatto sunt în prezent America de Sud, America Centrala, Caraibe, Africa și de asemenea India, și Sri Lanka, unde arbustul a fost adus în secolul al 17-lea de către spanioli. Producția mondială anuală este estimată la 10.000 de tone. Proprietăți de vindecare au toate părțile plantei. Decoctul de frunze, extractul din rădăcină și din semințe are efecte benefice cu spectrul larg.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Instrucțiuni de preparare
- La frunze de Achiote (5 g) adăugații apă fierbinte de 80 °C. (1 litru)
- Lăsați să stea 15 minute și strecurați.
- Beți o cană de 300 ml de 3x pe zi.
- Puteți îndulci cu miere de albine.