BIO OOLONG WHITE DOWNY
Una dintre cele mai mari oferte! Organic Oolong "White Downy" prelucrat manual, ecologic și absolut delicat. Ce ati putea sa va doriti mai mult de la ceai? Încercati bunatatea semifermentata cu un gust ușor dulce. Va relaxeaza frumos, elibereaza de stres si reda energia necesara pentru activitatea mentala si fizica.
Compoziție
Oolong WHITE DOWNY BIO 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia frumoasă strălucitor de galbenă îndeamnă la degustare. Aroma este foarte plăcută, curată. Gustul poate fi descris ca ușor malțat, moderat astringent. La o examinare foarte detaliată, putem descoperi tonuri de nucă. Ceaiul, per total, face o impresie naturală, proaspătă.
Originea ceaiului
Fujian (Futian) este o provincie chineză, muntoasă în cea mai mare parte, cu grădini de ceai de-a dreptul faimoase. În mod tradițional este descrisă ca fiind „opt părți munte, o parte apă și o parte câmp“. Are un climat subtropical cu ierni blânde. Vara, dinspre Pacific vin taifunii. Plantațiile de ceai din Fujian excelează prin grija pe care le-o acordă agricultorii. În cazul ceaiului Organic Oolong „White Downy“ au în plus grijă la cultivarea pur ecologică a plantelor de ceai, astfel că ceaiul rezultat nu conține substanțe nocive sănătății.
Oolong (Wulong) este produs printr-un procedeu unic care nu permite oxidarea completă a frunzelor de ceai. De aceea i se spune parțial oxidat, parțial verde sau verde-albăstrui. Recoltarea are loc de mai multe ori pe an. Imediat după culegere, frunzele sunt lăsate să veștejească sub soarele puternic. Producția de ceai implică oxidarea (incorect fermentare), într-un procent cuprins între 8% și 85%, și rularea și uscarea manuală. Rezultatul sunt frunzele de ceai frumos rulate, cu o pondere mare de muguri argintii. Acest Oolong este inclus printre ceaiurile albe, deoarece oxidarea enzimelor a fost într-adevăr minimă. Gustul lui este delicat.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 - 90 °C | 5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.