

Cafea prăjită din rădăcină de păpădie
Știți care este vestea bună? Că puteți să consumați acum cafea fără să luați în mână un singur bob și fără să înghițiți o moleculă de cofeină. O puteți pregăti din păpădie. Rădăcina prăjită a cunoscutei plante medicinale este plăcut amăruie, ușor dulce și cu gust de alune și, de asemenea, este benefică pentru o serie de procese fiziologice. Și ceea ce este dea dreptul minunat - puteți pregăti cu ușurință o băutură la aparatul de cafea sau la filtru. Cei care preferă metodele clasice, pot turna apă fierbinte peste o linguriță de cafea din păpădie. Pur și simplu este un hit!
Compoziție
Păpădie 100%Infuzia și gustul
Desigur, cafeaua din rădăcină de păpădie nu este o cafea adevărată din semințele fructelor de cafea. Cu toate acestea, are un gust excelent, care poate fi descris ca fiind ușor amărui, delicat de dulce și cu gust plăcut de alune.
Ca și în cazul cafelei clasice, puteți experimenta diferite metode de preparare. Unii preferă să toarne apă fierbinte peste, alții preferă să o pregătească într-un esspresor, french press sau chemex. Încercați să vedeți care metodă vi se potrivește.
Origine
Cu siguranță toată lumea a văzut o păpădie. Planta cu flori galbene este răspândită în toată zona temperată a emisferei nordice, unele specii se găsesc chiar și la tropice. Plantele perene, care nu sunt foarte plăcute de grădinari, pentru că pot umple gazonul foarte repede, cresc la o înălțime între 5-40 de centimetri, au frunzele așezate aproape de pământ și înfloresc pe tulpini lungi și goale. După înflorire, florile galbene se transformă în bile albe, pufoase. Fructele păpădiei sunt achene cu puf fin. Cine suflă în ele va răspândi semințele pe o suprafață largă.
Păpădia a fost descrisă pentru prima dată de Carl Linné, mai târziu genul complex a fost reclasificat. Denumirea în latină este Taraxacum officinale.
Oricât de neclară este clasificarea botanică a acestei plante, nimeni nu s-a îndoit de abilitățile ei de sute de ani. Persoanele care se ocupă de plantele medicinale cunosc foarte bine efectele benefice ale tulpinei, frunzelor și bineînțeles rădăcinei. Rădăcina conține taraxacină și taraxaterină, fitoncine și chiar inulină, care înlocuiește amidonul. Valoarea sa calorică este foarte scăzută, dar este dulce, deci poate fi folosită ca înlocuitor pentru zahăr sau grăsime. Se știe că inulina este benefică pentru microflora intestinală.
În plus, consumul de rădăcină de păpădie are capacitatea de a ajuta la condiția generală, inclusiv imunitatea și metabolismul. Unele surse raportează utilizarea în timpul detoxifierii și pentru reglarea proceselor hepatice.
Acum nu mai rămâne decât să explicăm cum se prepară cafeaua de păpădie. Rădăcina plantelor special cultivate trebuie scoasă din pământ, curățată și uscată temeinic. Apoi urmează tăierea și prăjirea, iar la final producătorul o macină. Cafeaua din rădăcină de păpădie nu conține substanțe adăugate și, de asemenea, nu conține cofeină.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Se toarnă cafeaua de păpădie peste apă la o temperatură de 90-95 °C, în proporție de 1 linguriță la 100 ml de apă.
- Se lasă la infuzat timp de 3-5 minute într-o cană acoperită, apoi se strecoară.
- Cafeaua de păpădie poate fi preparată și într-o mașină de cafea cu pârghie, presă franceză sau chemex.




















Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ROOIBOS

ROYAL EARL GREY - ceai negru
Ați vizualizat

