075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 60,0 Lei și le aveți gratuit.
 
60,0 Lei

Cafea prăjită din rădăcină de păpădie

Cod: 1699

Știți care este vestea bună? Că puteți să consumați acum cafea fără să luați în mână un singur bob și fără să înghițiți o moleculă de cofeină. O puteți pregăti din păpădie. Rădăcina prăjită a cunoscutei plante medicinale este plăcut amăruie, ușor dulce și cu gust de alune și, de asemenea, este benefică pentru o serie de procese fiziologice. Și ceea ce este dea dreptul minunat - puteți pregăti cu ușurință o băutură la aparatul de cafea sau la filtru. Cei care preferă metodele clasice, pot turna apă fierbinte peste o linguriță de cafea din păpădie. Pur și simplu este un hit!

Pachete mari:
Pachete mici:
119,5 Lei /250 g 47,8 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 3. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 60,0 Lei și le aveți gratuit.
 
60,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Dulce, nuci, Jemná hořkost

Compoziție

Păpădie 100%

Infuzia și gustul

Desigur, cafeaua din rădăcină de păpădie nu este o cafea adevărată din semințele fructelor de cafea. Cu toate acestea, are un gust excelent, care poate fi descris ca fiind ușor amărui, delicat de dulce și cu gust plăcut de alune.

Ca și în cazul cafelei clasice, puteți experimenta diferite metode de preparare. Unii preferă să toarne apă fierbinte peste, alții preferă să o pregătească într-un esspresor, french press sau chemex. Încercați să vedeți care metodă vi se potrivește.

Origine

Cu siguranță toată lumea a văzut o păpădie. Planta cu flori galbene este răspândită în toată zona temperată a emisferei nordice, unele specii se găsesc chiar și la tropice. Plantele perene, care nu sunt foarte plăcute de grădinari, pentru că pot umple gazonul foarte repede, cresc la o înălțime între 5-40 de centimetri, au frunzele așezate aproape de pământ și înfloresc pe tulpini lungi și goale. După înflorire, florile galbene se transformă în bile albe, pufoase. Fructele păpădiei sunt achene cu puf fin. Cine suflă în ele va răspândi semințele pe o suprafață largă.

Păpădia a fost descrisă pentru prima dată de Carl Linné, mai târziu genul complex a fost reclasificat. Denumirea în latină este Taraxacum officinale.

Oricât de neclară este clasificarea botanică a acestei plante, nimeni nu s-a îndoit de abilitățile ei de sute de ani. Persoanele care se ocupă de plantele medicinale cunosc foarte bine efectele benefice ale tulpinei, frunzelor și bineînțeles rădăcinei. Rădăcina conține taraxacină și taraxaterină, fitoncine și chiar inulină, care înlocuiește amidonul. Valoarea sa calorică este foarte scăzută, dar este dulce, deci poate fi folosită ca înlocuitor pentru zahăr sau grăsime. Se știe că inulina este benefică pentru microflora intestinală.

În plus, consumul de rădăcină de păpădie are capacitatea de a ajuta la condiția generală, inclusiv imunitatea și metabolismul. Unele surse raportează utilizarea în timpul detoxifierii și pentru reglarea proceselor hepatice.

Acum nu mai rămâne decât să explicăm cum se prepară cafeaua de păpădie. Rădăcina plantelor special cultivate trebuie scoasă din pământ, curățată și uscată temeinic. Apoi urmează tăierea și prăjirea, iar la final producătorul o macină. Cafeaua din rădăcină de păpădie nu conține substanțe adăugate și, de asemenea, nu conține cofeină.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 95 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 čajová lžička na 100 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. Se toarnă cafeaua de păpădie peste apă la o temperatură de 90-95 °C, în proporție de 1 linguriță la 100 ml de apă.
  2. Se lasă la infuzat timp de 3-5 minute într-o cană acoperită, apoi se strecoară.
  3. Cafeaua de păpădie poate fi preparată și într-o mașină de cafea cu pârghie, presă franceză sau chemex.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe

O poveste pentru gurmanzi! Această cafea de plantație de pe coasta de sud a Cubei se poate lăuda cu o aciditate aproape nulă, dar cu o aromă plină și cu o colorare puternică de ciocolată și caramel. Munții Sierra Maestra, în care s-a născut, i-au dat o aromă dulce, care evocă mierea și zahărul brun. Dacă vă veți bucura cu adevărat de ea, veți descoperi tonuri de fum și rom cubanez. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
57,5 Lei /250 g 23,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până luni, 27. 3. 2023

15% JOS
ROYAL EARL GREY - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROYAL EARL GREY - ceai negru

Un alt aspirant pe masa regală! Clasicul ceai negru de top din China, îmbogățit cu bergamot, cu siguranță nu se face de rusine. Și suntem siguri că nu renuntati la ceai cu numele mândru de Royal Earl Gray. Acesta este făcut pentru un mic dejun de weekend liniștit și o după-amiază ocupata. Ori de câte ori doriți, vă reîmprospăteaza gandurile și incurajeaza corpul. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
66,0 Lei /250 g 56,1 Lei /250 g 22,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 3. 2023

RĂDĂCINĂ DE PĂPĂDIE (Taraxacum officinale) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

RĂDĂCINĂ DE PĂPĂDIE (Taraxacum officinale) - plantă

Păpădia are multe denumiri populare. Unii o numesc crestățea, lăptucă, lilicea, papalungă, pilug, turci, floarea-broaștei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, alții floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, gușa-găinii sau pui-de-gâscă. Planta, care luminează toate pajiștile cu florile sale galbene în fiecare primăvară, este o plantă medicinală tradițională. Rădăcina sa este utilizată pentru a susține digestia și purificarea sângelui. Plafarele… La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
63,2 Lei /250 g 25,3 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 3. 2023

Ați vizualizat


SILVER NEEDLE - ceai alb
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SILVER NEEDLE - ceai alb

Pachete mari:
Pachete mici:
251,2 Lei /250 g 100,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 3. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »