075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

CĂTINĂ BIO (Hippophae Rhamnoides) - pulbere

Cod: 1421

Fructele de cătină de culoare portocalie sunt o sursă valoroasă de vitamine, flavonoide, minerale, caroten și mulți acizi grași nesaturați. De asemenea, au un gust minunat, medicina tradițională le recomandată de peste 2500 de ani și sunt acceptate și de copii mici. Încercați pulberea 100% de cătină în calitate BIO. Se oun pur și simplu într-o băutură sau în desert, sau în budinca preferată.

Pachete mari:
Pachete mici:
256,3 Lei /250 g 102,5 Lei /100 g
Vom livra vineri, 3. 12. 2021
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Acrișor
Pentru copii
Pentru copii:
de la 4 ani
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Cătina albă 100%

Infuzia și gustul plantei

Pulberea portocalie are un miros plăcut și un gust acrișor. Nu se dizolvă în băuturi. Poate fi adăugată la orice fel de mâncare sau la o varietate de ceaiuri și smoothie-uri.

Originea plantei

Înainte de a fi cuceriți de această plantă, citiți despre originea, aspectul și trăsăturile sale. Astfel veți avea toate informațiile necesare pentru a introduce cătina (Hippophae rhamnoides) permanent în meniu. Poate știți deja cum arată un arbust cu fructe de o culoare galbenă intensă. Arbustul sau pomul de dimensiuni mai mici crește în Europa și Asia, și se poate întâlni în China și în Peninsula Scandinavă.

Este interesant că în Polonia este o specie protejată. Cătina iubește soarele, dar în același timp este foarte rezistentă la îngheț. Se dezvoltă bine pe terenuri în pantă, pe un sol mai puțin fertil, dar ușor. Puteți recunoaște cătina albă după ramurile spinoase, frunzele lungi de culoare verde-argintie și fructele menționate mai sus. Fructele sunt vizibile și iarna, când oferă o impresie deosebit de decorativă. Planta are flori este dioice. Aceasta înseamnă că apare în variantele de sex masculin și feminin. Fiecare are flori de culoare puțin diferită, care apar între aprilie și mai. Polenizarea necesită transmiterea particulelor de polen cu ajutorul vântului. Polenizarea cu ajutorul vântului se întâlnește, de exemplu, la conifere, porumb sau iarbă.

Fructul de cătină este sub forma unui bob portocaliu, de obicei rotund sau ovoid, cu o lungime de aproximativ un centimetru. În timpul recoltării este necesar să vă armați cu răbdare. Tufișurile sunt spinoase, fructele au tulpini foarte scurte, iar sucul lor portocaliu nu colorează numai mâinile, ci și hainele. De aceea, merită să acordați atenție sporită recoltării și culegerii fiecărui bob cu grijă.

Nu merge decât manual. În zonele în care există înghețuri mari în timpul iernii (cum ar fi în Siberia), fructele înghețate se scutură pe pânze mari. În Rusia, cătina albă are reputația unui "miracol siberian". Cu toate acestea, nu numai rușii recomandă foarte mult consumul de fructe de cătină. Se spune că încă din timpul lui Alexandru Macedonski, s-a utilizat la producerea uleiului care a dat putere soldaților și cailor o blană frumoasă. Atunci cătina albă a primit denumirea de hippophae - hippos înseamnă animal și phaes strălucire. Nu mai puțin populară este și în Mongolia sau China. Tibetanii au utilizat-o în probleme pulmonare și cardiace, precum și pentru a opri sângerarea. Astfel ajungem la proprietățile magice ale fructelor de cătină. Datorită conținutului ridicat de vitamina B, vitamina C și de vitamina D și E, precum și a carotenoidelor și a altor compuși, se utilizează pentru a susține imunitatea și în convalescență, și de asemenea este utilizată pentru a armoniza sistemul nervos, în detoxifiere și în multe alte afecțiuni.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 90 - 100 °C Cantitatea 1 linguriță la 250 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. Pulberea de cătină poate fi folosită practic în orice mod.
  2. O puteți adăuga în apă, suc, budincă, iaurt sau smoothie.
  3. În cazul preparării ceaiului se recomandă să adăugați peste 1 linguriță de pulbere 250 ml de apă clocotită.
  4. Doza zilnică recomandată este de 1 linguriță de 2x pe zi.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


15% JOS
SCORȚIȘOARĂ DE CEYLON BIO - Pudră
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SCORȚIȘOARĂ DE CEYLON BIO - Pudră

Scorțișoara nu este doar un condiment excelent, dar și un medicament. Prima mențiune a efectelor sale benefice asupra sănătății are șase mii de ani. Au folosit-o în China, există rapoarte despre "tratare cu scorțișoară" în Egiptul antic și în Grecia. Aici la noi o cunoastem din secolul al XV-lea. Și în Statele Unite, scorțișoara este un supliment alimentar extrem de popular. Cel mai bine se foloseste in cocktailuri, băuturi calde sau in desert. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
63,0 Lei /250 g 53,6 Lei /250 g 21,4 Lei /100 g
Vom livra vineri, 3. 12. 2021

MERIȘOARE BIO (Vaccinium vitis-idaea) pulbere
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MERIȘOARE BIO (Vaccinium vitis-idaea) pulbere

Fructe roșii pe un arbust mic, care au un gust dulce și amărui și sunt utilizate pentru a susține tractul urinar și pentru a controla inflamația? Cu siguranță cunoașteți merișoarele. Dar poate că nu ați știut că sunt sursa multor vitamine, antioxidanți, taninuri, flavonoide și minerale. Și că există sub formă de pulbere pe care o puteți utiliza în zeci de moduri diferite. Bucurați-vă de merișoare de calitate BIO. Pentru o gustare, un cocktail sau un desert. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
223,7 Lei /250 g 89,5 Lei /100 g
Vom livra vineri, 3. 12. 2021

ACEROLA BIO (Malpighia emarginata) - pudră
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ACEROLA BIO (Malpighia emarginata) - pudră

O comoară din Brazilia care se poate învinge cu ușurință fiecare răceală. Uitați de citrice și faceți loc pe raft pentru pulberea de cireșe Acerola de calitate organică, care, prin conținutul lor de vitamina C, le întrece. Deținătorul recordului din Caraibe și super-fructul cucerește treptat întreaga lume cu gustul său răcoritor și contribuția extraordinară la sănătatea noastră. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
170,7 Lei /250 g 68,3 Lei /100 g
Vom livra vineri, 3. 12. 2021
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »