CEAI NEGRU GEORGIAN MAGHALI ETSERI
Legendarul ceai georgian aruncă încet haina uitării și aceasta numai datorită muncii oneste a noilor producători, care pun pe primul loc calitatea și respectul pentru meșteșug. O dovadă unică că și în Europa se poate cultiva un ceai excepțional, dar care nu neagă rădăcinile chinezești. Uitați înlocuitorii acestui fenomen din Georgia și gustați singurul, cel adevărat.
Compoziție
Ceai negru Maghali Etseri 100%Culoarea și gustul infuziei
Infuzia, plină jocuri de nuanțe de mahon și miere, este delicată și catifelată pe limbă și totuși intensă, cu un fundal ușor fructat și de alune.
Originea ceaiului
În prezent majoritatea oamenilor știu puține lucruri despre Georgia, o țară aflată la granița dintre Europa și Asia. Cu toate acestea, statul montan situat între Caucazul Mare și Micul Caucaz a fost în trecut un punct important pe hartă pentru toți iubitorii de vinuri și ceaiuri de primă clasă. Primii arbori de ceai au fost plantați aici sub supravegherea atentă a maeștrilor chinezi din prima jumătate a secolului al XIX-lea. Dar apoi a venit perioada cu stăpânirea sovietică, iar accentul a început să fie pus pe cantitate, mai degrabă decât pe calitatea impecabilă.
După declarația de independență din 1990, a existat o reducere semnificativă a cererii și, în timp ce viticultura a fost menținută pe cât posibil, producția de ceai a fost aproape complet distrusă. Însă în Georgia, condițiile pentru grădinile de ceai sunt ideale. Solul este bogat în minerale, iar văile au un climat subtropical. Deci, a fost doar o chestiune de timp până când fermierii locali au căpătat suficient curaj și au început să reînnoiască tradițiile.
În cazul producătorilor georgieni de ceai negru din zona Maghali Etseri, acest lucru s-a întâmplat relativ recent, în 2017. Aceștia au reînnoit plantațiile originale și, în pași mici, au reușit să obțină ceai negru de primă clasă, în plus, în perfectă simbioză cu natura, fără adăugarea de îngrășăminte chimice. Din păcate, succesul lor a fost abuzat de mulți profitori, care au adus pe piață diverse amestecuri de ceai și le-au prezentat ca un adevărat ceai georgian. Din fericire, puteți recunoaște cu ușurință ceaiul adevărat. Frunzele sale sunt ferme, frumos parfumate și fără o cantitate mare de particule de praf, care alterează experiența perceptivă.
Ceaiul negru georgian Maghali Etseri este o adevărată comoară și este doar la un pas înaintea deschiderii către întreaga lume. Primul ceai din producția reînnoită a cultivatorilor locali a fost exportat doar în Franța și Republica Cehă și numai în cantități foarte limitate. Puteți fi unul dintre primii care se bucură de o ceașcă cu gust delicios cu faimoasa putere a Caucazului.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul negru se prepară cu apă la temperatură de 100°C în raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară."