CEAI VERDE GEORGIAN MAGHALI ETSERI
Reînnoirea fenomenului este cu siguranță dificilă. Dar pentru iubitorii de ceaiuri excelente și de calitate, avem vești bune. În Georgia a funcționat acest lucru. Datorită priceperii și dragostei pentru meșteșug a noilor producători și a maeștrilor de ceai, premiantul de mai înainte scoate la iveală încet, dar sigur abilități dobândite timp de secole și aduce pe piață o comoară unică georgiană.
Compoziție
Ceai verde Maghali Etseri 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia de culoare verde deschisă cu o mulțime de reflexii aurii are un gust mătăsos, plăcut dulce, fără note ierboase puternice și final amărui.
Originea ceaiului
Georgia, situată la granița între Europa și Asia, pe malul Mării Negre, este cunoscută de mult timp pentru vinul său și, pentru ceai. Însă totul s-a schimbat în timpul dominației sovieticilor, când Georgia era unul dintre primii patru producători din lume, cantitatea a depășit totuși calitatea de multe ori. Prin urmare, cunoscătorii ceaiului au șters țara de pe harta lor și, după căderea Uniunii Sovietice, grădinile de ceai au fost aproape distruse.
Din fericire, un grup de fermieri locali au decis să reînnoiască tradiția acum câțiva ani. Ei și-au unit forțele și cu un sistem de încercări au reușit să cultive arbori de ceai de calitate, care produc un ceai delicios. Acesta a fost inițial destinat exclusiv pieței locale, dar foarte repede au stabilit colaborări cu Franța și Republica Cehă. Și ceaiul a avut succes.
Văile Georgiei au un climat subtropical cald, iar arborii de ceai se dezvoltă foarte bine aici. Plantația de la poalele Muntelui Maghali Etseri este o dovadă clară a acestui lucru. Producătorii locali pun accentul pe prelucrarea minuțioasă doar a frunzelor de cea mai înaltă calitate, iar răsplata este ceaiul de calitate superioară și gustul puternic. Din păcate, există unii care fac amestecuri din frunze importate și îl vând drept ceai georgian. Însă calitatea acestui ceai este complet diferită și astfel dăunează reputației cultivatorilor locali cinstiți.
Dar, ceaiul verde Maghali Etseri este garantat cel original, care poate fi cunoscut încă de la deschiderea pachetului. Conține doar frunze frumoase, ferme și ușor ondulate, fără o cantitate mare de particule de praf, care încarcă infuzia și strică nu numai gustul, dar și impresia generală. Datorită climatului adecvat și a solului bogat în minerale, ceaiul din Georgia este, de asemenea, cultivat organic, ceea ce se reflectă în aroma plină cu briza mării și prospețimea munților din apropiere. Așadar, dacă vă place să încercați gusturi neexplorate până acum a diverselor ceaiuri, atunci cel din valea Mahgali Etseri este perfect pentru dvs.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul negru se prepară cu apă la temperatură de 70-80°C (aproximativ 2 minute după fierberea apei) în raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară."