

CHINA FUDING XIN GONG YI - ceai alb
Ceaiul alb Xin Gong Yi extrem de prețios (în traducere liberă Noua meserie) este pur și simplu diferit. Și asta îl face perfect. Printre alte ceaiuri, este încă tânăr, deoarece a văzut lumina zilei pentru prima dată în a doua jumătate a secolului trecut. Cu toate acestea, își construiește cu mândrie numele și a înscris deja locul său de origine pe harta ceaiului din lume. Așadar, relaxați-vă confortabil și aflați cu o ceașcă în mână cum este cu meseria și brățara de aur.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia are o nuanță mai intensă decât ceaiul clasic alb. Nuanțele aurii se amestecă liber cu cele verzi în funcție de timpul de infuzare. Gustul este delicat și totuși plin și complex. Pe limbă puteți recunoaște jocul caiselor și stafidelor cu un final plăcut dulce.
Originea ceaiului
Regiunea Fuding este situată în partea de nord-est a Chinei, în prefectura Ningde. În 1968, aici a fost creat ceaiul Xin Gong Yi datorită cererii crescute de ceaiuri albe. Pentru acest ceai a fost ales soiul de arbore de ceai Da Bai Hao, din ale cărui mugurivse produce celebrul ceai Silver Needle (Ac de Argint). La o altitudine de 400 m. arborii se dezvoltă bine iar frunzele sunt bogate în salicilat de metil, căruia i se datorează aroma dulce de fructe, care amintește de bomboanele mentolate.
Pentru ceaiul Xin Gong Yi se adună în principiu numai mugurii cu o frunză tânără. Acest lucru conferă ceaiului rezultat o aromă florală cu o textură bogată. Aceasta este urmată de oxidare, care este, totuși, prelungită artificial. Ceaiul alb obișnuit este oxidat la aproximativ 5%, dar Xin Gong Yi atinge nivelul de 30%. Nivelul de umiditate și stabilitatea mediului trebuie monitorizate cu atenție pe tot parcursul fermentației. Orice fluctuație a condițiilor ar distruge întregul proces, motiv pentru care există o cantitate foarte limitată din acest ceai pe piață în fiecare an.
Frunzele ofilite sunt apoi rulate ușor și oxidarea este oprită prin prăjire rapidă. Cu toate acestea, principala caracteristică a acestui ceai este maturarea sa. Timp de 5 ani se odihnește pe scânduri de lemn, unde adună puterea, unicitatea și bogăția gustului. Abia după este pregătit pentru călătorie, care s-ar putea termina în ceainicul dvs.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul turnați apă fierbinte de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CHINA PAI MU TAN - ceai alb

FUJIAN WHITE PEONY - ceai alb
