DARJEELING FTGFOP1 FIRST FLUSH NAMRING / 2022
Namringul din Bengalul de Vest împarte cu noi prima recoltă de primăvară. Frunzele de ceai mirosind a dealurile indiene au ajuns la noi în urmă cu câteva zile cu avionul. Și noi vi le oferim imediat, pentru a face experiența mult-așteptată a ceaiului Darjeeling FF perfectă. Deoarece ceaiul din grădina, care are mai mult de un secol de tradiție și o reputație excelentă, are un gust absolut divin.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Darjeeling FTGFOP1 FF Namring/2022 oferă o infuzie cu o culoare deschisă de chihlimbar care miroase a fructe și flori. Aceleași ingrediente se transcriu și în gustul său. Vă puteți bucura de un gust dulce, proaspăt și ușor care amintește de piersici, precum și un gust final ușor de nuci.
Originea ceaiului
Deja după abrevierea FTGFOP1 FIRST FLUSH (Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) vă puteți da seama că este o delicatesă pe care nu trebuie să o pierdeți. Frunzele de ceai din grădina situată pe dealurile înalte din Darjeeling reprezintă una din comorile pe care le așteaptă cunoscătorii din întreaga lume. Prima recoltă este foarte cerută și cotată superior la bursele mondiale. Grădina Namring este una dintre cele mai vechi din Darjeeling, a fost înființată în 1855. Este situată în valea râului Teesta și este administrată de societatea Darjeeling Impex Ltd. Prima recoltă a arborilor de ceai din Namring este întotdeauna o mare glorie. Pe o plantație lungă de 18 km, zeci de muncitori și muncitoare se deplasează dimineața devreme, să culeagă manual cei mai tineri muguri și frunze. Frunzele sunt apoi ușor oxidate și uscate cu grijă în fermele de procesare. First Flush, adică prima recoltă de la Darjeeling, se îndreaptă foarte repede în lume. Printre clienții mari se numără Rusia, SUA și Germania. Ceaiurile sunt transportate pe calea aerului pentru a reduce timpul de la recoltare la consum.
Drept urmare, pasionații de ceai se vor bucura de prospețimea și suculența pe care le oferă Darjeeling. Potrivit Darjeeling Tea Association, sigla și denumirea ceaiului Darjeeling pot fi folosite doar de producătorul care livrează ceaiul cultivat, produs și prelucrat în districtul indian Darjeeling, din Bengalul de Vest. Falsificarea și contrafacerile sunt și în prezent o problemă serioasă. Se estimează că 40 000 de tone de ceai marca Darjeeling sunt comercializate anual, dar producătorii din regiune estimează producția lor la 10 000 de tone. Alte dificultăți care afectează Darjeeling sunt problemele cu angajarea oamenilor, nemulțumirea lor salarială și protestele violente ale muncitorilor și grevele combinate cu o campanie pentru un stat independent Gorkha. Din anul 2017 din aceste cauze plantațiile raportează o recoltă cu o treime mai mică și arborii de ceai în unele zone nu sunt cultivați regulat. După cum se pare, ceaiurile de Darjeeling devin o marfă și mai prețioasă și mai scumpă ca niciodată.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80-95°C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul Darjeeling adăugații apă clocotită de 80-95 °C în proporție de linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.