

Darjeeling FTGFOP1 Millikthong First Flush 2023 - ceai negru
Prima recoltă din Darjeeling este întotdeauna unică. Această recoltă din grădina Gayabaree & Millikthong se remarcă prin aroma sa delicată, florală și ușor picantă. Ne-a fost trimisă cu primul avion care a decolat după ce ceaiul a fost recoltat și prelucrat. Pentru a obține un ceai proaspăt, parfumat, suculent și delicat. Exact așa cum este cel mai bun Darjeeling.
Compoziție
100%Infuzia și gust ceaiului
Ceaiul Darjeeling FTGFOP1 Millikthong First Flush 2023 este ușor, tipic floral și aromat, cu note de citrice și condimente. Postgustul plăcut de lungă durată, cu aromă de citrice, va încânta orice iubitor de ceai. Infuzia are o culoare deschisă, aurie și o aromă frumoasă și armonioasă.
Originea ceaiului
Numai ceaiurile recoltate și produse în regiunea cu același nume, în Bengalul de Vest, India, pot folosi eticheta Darjeeling. Nu degeaba li se spune "ceai de șampanie", deoarece sunt la fel de unice și la fel de căutate. Din 2004, "Darjeeling Tea" este o marcă înregistrată care se referă la mai multe plantații din Darjeeling și Kalimpong. Apoi, în 2020, a fost creat un logo cu imaginea unei femei care ține în mână două frunze de ceai și un mugure. Este o marcă de certificare pentru Marea Britanie, SUA, Australia, Taiwan și Europa.
Puteți găsi ceai Darjeeling verde, alb, negru și prelucrat ca oolong. Întotdeauna este din frunze de arbore de ceai chinezesc (Camellia sinensis), care cresc în grădini la altitudini cuprinse între 600 și 2000 de metri. Climatul specific, umiditatea ridicată și nopțile răcoroa se oferă arborilor de ceai condiții excelente de creștere, oferind în același timp frunzelor lor suficient timp pentru a-și dezvolta gustul rafinat și aroma minunată.
Grădina Gayabaree & Millikthong din care provine acest ceai este situată în Valea Mirik. Arborii de ceai sunt plantați de fermieri la o altitudine de 500-1500 m, pe dealuri ușoare care coboară spre nord-est. Plantațiile se întind pe o suprafață de peste 800 ha și produc 250 000 kg de ceai anual.
Prima recoltă a anului (First Flush) este întotdeauna considerată cea mai bună și cea mai așteptată. În funcție de vreme și de amplasarea grădinii, lucrătorii o realizează în lunile martie și aprilie, când arborii de ceai oferă lăstari fragili și extrem de frumoși. Proprietarii grădinilor de ceai trebuie să îi prelucreze și să îi vândă foarte repede pentru a le păstra aroma și gustul delicat.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul Darjeeling se prepară cu apă la temperatură de 90°C, în proporție de 1 linguriță de ceai la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați încă 1 linguriță.
- Se infuzează timp de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

DARJEELING SFTGFOP1 SINGELL BIO / 2023 - ceai negru
