075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO - oolong

Cod: 1759

Ceaiurile Oolong nu sunt tipice pentru Darjeeling, dar ajunge să gustați pe cel din Valea Rungbong - grădina Turzum și veți fi uimiți după prima înghițitură. Un gust complex, proaspăt și delicat floral vă va asigura că sunteți onorat de o adevărată raritate. Frunzele special selectate și mugurii argintii nu vor dezamăgi nici iubitorii de ceai experimențați cu aroma lor unică.

Pachete mari:
Pachete mici:
254,1 Lei /250 g 101,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 22. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
India
Regiune
Regiune:
Darjeeling
Gust
Gust:
Proaspăt, Floral, Komplexní
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1100m - 1700m
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Oolong Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO oolong oferă o infuzie de culoarea chihlimbarului. Aroma sa este extrem de plăcută, bogată și vie, gustul vorbește despre aerul proaspăt în care a crescut ceaiul. Veți găsi urme de flori, fructe și poate chiar un subtil subton picant. Cu siguranță o să vă placă caracterul de moscatel al acestui oolong rar.

Originea ceaiului

Grădina de ceai Turzum, de unde provine acest oolong excepțional, se găsește în Valea Rungbong, la aproximativ 25 de kilometri de Darjeeling. A fost fondată în anii 1860. De la sfârșitul anilor 1950 a fost administrată de Jhunjhunwala, apoi a trecut la familia Jindal, care a vândut-o companiei Jayshree, care deține alte câteva plantații în Darjeeling. Grădina Turzum este foarte strâns legată de grădina Sungma din apropiere, împărțind o fabrică de procesare și ajutându-se reciproc din 1734, când Sungma a suferit daune majore cauzate de cutremur.

Ambele grădini sunt situate la o altitudine de 1.100-1.700 de metri și sunt înconjurate de alte plantații de cea mai bună calitate. În ceea ce privește condițiile climatice din Darjeeling, acestea sunt absolut perfecte, cel puțin arborii de ceai le laudă foarte mult. Pe versanții dealurilor înalte alternează brize răcoroase și uscate de iarnă cu ploile musonice de vară și toamnă. Datorită interacțiunii aerului rece uscat cu aerul cald tropical, plantațiile sunt adesea învăluite în ceață sau acoperire cu nori. Prin urmare, frunzele de ceai cresc încet și pot absorbi aroma și prospețimea plăcută, atât de tipică pentru Darjeeling.

Pentru a produce ceaiul Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO oolong, frunzele sunt selectate foarte atent. Sunt frunze și muguri de frunze ale arborilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis), mai exact soiul P312. Acest soi a fost dezvoltat din plantele grădinii Phoobsering în anul 1970. De obicei, frunzele sale se amestecă cu alte soiuri, deoarece adaugă echilibru și complexitate. Prin urmare, este extrem de rar să aveți ocazia de a gusta această recoltă exclusivă în forma sa pură. Și, de asemenea, semi-fermentat!

Ceaiurile din Darjeeling sunt în mare parte prelucrate ca negre. Oolong-urile sunt o excepție completă. Pentru producerea așa-numitului ceai semi-verde, recolta trebuie lăsată să ofilească pentru o perioadă scurtă de timp după culegere, apoi structura sa este perturbată prin aruncarea ușoară pe o sită și, în final, se usucă la umbră până ce suprafața frunzelor devine ușor galbenă. Procesul de scuturare și uscare trebuie repetat de mai multe ori. Când este gata, muncitorii sortează ceaiul, îl împachetează și îl trimit la bursă. De acolo intră în ceainicele a mii de iubitori ai celor mai bune ceaiuri din lume. Ceaiul Oolong din Darjeeling nu trebuie să-l ratați nici dvs.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 80 - 90 °C Timp de pregătire 5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul Darjeeling oolong se prepară cu apă de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 5 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


DARJEELING BPS First Flush BIO SINGTOM - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

DARJEELING BPS First Flush BIO SINGTOM - ceai negru

Plantajele de ceai la Darjeeling apartin de ani de zile, în Singtam au fost înființate tocmai la mijlocul secolului al XIX-lea. Acestea se concentrează exclusiv la cultivarea produselor in calitate bio, pe accesul Fair Trade si trafic ecologic. Garden Singdom Tea Estate este preferata de turiști. În special, vegetarienilor și veganilor oferă sejururi în mijlocul naturii frumoase cu produsele BIO-certificate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
98,6 Lei /250 g 39,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 22. 5. 2024

GOLDEN YUNNAN - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GOLDEN YUNNAN - ceai negru

Ce v-ati lua pe o insula pierduta? O carte groasă, un portofel subțire sau un ceai negru mirositor și dulce? Alegerea noastră este clară - nimic nu ne-ar plăcea mai mult decât cana cu ceai splendid din cea mai tradițională provincie chineză. Când valurile înalte ne vor cuprinde, părul aruncat de vântul sălbatic si umerii nostrii udati de ploaie, atunci umplem ceainicul plin cu ceai și din nou va fi bine ... La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
72,2 Lei /250 g 28,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 22. 5. 2024

HONEYBUSH BIO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

HONEYBUSH BIO

Honeybush iubește dealurile sălbatice din Cape Kapes, se bucură pe coastă de briza mării care ii aduce umiditate si apreciază incendiile regulate. Când germinează, se trece prin terenul inospitalier, când înflorește, răspândește un miros imbătător. Singurul lucru pe care îl urăște sunt îngrășămintele chimice și aerul poluat. Și de aceea îl iubim. El aduce natura în cea mai pură formă. Neinfranată și atât de fragilă. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,8 Lei /250 g 24,3 Lei /100 g
Vom livra miercuri, 22. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »