075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

DARJEELING SFTGFOPI BALASUN 2024 - ceai negru

Cod: 1172

A sosit cu avionul. Probabil la clasa întâi. Un ceai Darjeeling exclusivist din prima recoltă merită acest lucru. Cum este acolo de unde a venit acest ceai știu cel mai bine localnicii. Totul e verde. Grădina de ceai Balasun este înconjurată de păduri frumoase. Cei care au vizitat-o nu vor uita rododendronii sau portocalii înfloriți și mirosul de cardamom și orhidee. Prima recoltă de Darjeeling din acest an de la Balasun este unul dintre cele mai delicioase lucruri cu care vă puteți delecta!

Pachete mari:
Pachete mici:
311,8 Lei /250 g 124,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
India
Regiune
Regiune:
Darjeeling
Gust
Gust:
Floral, Condimentat
Pentru copii
Pentru copii:
de la 15 ani
Colectare
Colectare:
Prima culegere
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
365m - 1375m

Compoziție

Ceai negru Darjeeling SFTGFOP1 Balasun 2024 100%

Infuzia și gustul ceaiului

La fel ca și celelalte ceaiuri Darjeeling din prima recoltă, cel de Balasun oferă o infuzie proaspătă, de culoarea caisei. Aroma sa este bogată, corpolentă și distinct florală, cu urme de condimente. De asemenea, poate fi descrisă ca fiind delicios de delicată, deoarece ceaiul conține frunze tinere, foarte fragede. Postgustul este plăcut surprinzător prin durata lungă și dulceața sa.

Originea ceaiului

""Haideți să facem din această lume un loc mai bun cu fiecare înghițitură de ceai"", spun actualii proprietari ai grădinii de ceai din Darjeeling, India. Celebrul loc atât pentru lunga istorie a cultivării arborilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis), cât și pentru prelucrarea incredibil de atentă a frunzelor acestora, se situează la aproximativ 20 de kilometri de ""capitala ceaiului"" Darjeeling din Bengalul de Vest. Cel mai apropiat sat se numește Sonada.

Complexul de ceai Balasun a fost înființat în anul 1871. La acea vreme se numea Nahore Balasun. Ulterior a fost redenumit Balasun, după numele râului care curge prin capătul inferior al grădinii. În 2005, grădina a fost preluată de compania Jayshree Tea & Industries Ltd. În prezent, este considerată una dintre cele mai bine gestionate plantații de ceai, cu multe soiuri de ceai de înaltă calitate.

Producția propriu-zisă de ceai Darjeeling se face prin metode tradiționale. Frunzele sunt culese de femeile din zonă, iar prelucrarea este manuală și parțial mecanizată. Ceaiul Balasun se caracterizează prin dimensiunea și culoarea uniformă a frunzelor. Puteți recunoaște un ceai Darjeeling Balasun din prima recoltă după frunzele sale mai lungi, de culoare verde închis, cu un număr mare de vârfuri argintii (muguri).

Abrevierea SGTGFOP (Super Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) din denumirea ceaiului indică faptul că este cea mai înaltă clasă de Darjeeling.

Ceaiul din prima recoltă de Darjeeling Balasun nu este destinat depozitării pe termen lung. Bucurați-vă din timp de prospețime și de o anumită suculență. Aroma și gustul său vă vor purta pe dealurile îndepărtate ale Indiei. Și, dincolo de asta - vor contribui la bunăstarea dvs. mentală și fizică. Sunt pline de antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită conținutului mai mare de teină, veți învinge oboseala de primăvară cu două înghițituri.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 90 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul Darjeeling se prepară cu apă la temperatură de 90°C, în proporție de 1 linguriță de ceai la 150 -200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați încă 1 linguriță.
  3. Se infuzează timp de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


YUNNAN BLACK MAO FENG - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

YUNNAN BLACK MAO FENG - ceai negru

O proporție mare aurie, un gust excelent și o infuzie superba roșie-aurie. Faceți cunoștință cu perla ceaiului Yunnan din China de Sud - ceai negru Mao Feng! Are multe teine încurajatoare că ar trezi o sută de Frumoase adormite și atât de mulți antioxidanți pentru a întineri și Baba Vrăjitoare. Încalzeste bine in varianta fierbinte, sau improspateaza perfect ca ceai de gheata. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
109,8 Lei /250 g 43,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024

DARJEELING SFTGFOP1 SINGELL BIO / 2024 - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

DARJEELING SFTGFOP1 SINGELL BIO / 2024 - ceai negru

Fiecare an este diferit. Prima recoltă de ceaiuri din Darjeeling este unul dintre evenimentele mult așteptate. Ceaiurile rare sunt trimise în toată lumea în câteva zile. Dar atenție - în cantități foarte limitate. Alăturați-vă băutorilor de ceai, care se bucură de notele de primăvară ale Indiei. Grădina Singell produce ceaiuri unice încă din 1861. Ceaiul First Flush Darjeeling 2023 încântă cu gustul de flori și miere. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
328,0 Lei /250 g 131,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024

DARJEELING SFTGFOP1 FF RISHEEHAT BIO 2024 - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

DARJEELING SFTGFOP1 FF RISHEEHAT BIO 2024 - ceai negru

La fel ca vinul din regiunea Champagne, șunca din Lanjarón sau ciocolata din La Rotta Pontedera, ceaiul din Darjeeling garantează cel mai bun gust și cea mai înaltă calitate. Milioane de iubitori de ceai așteaptă cu nerăbdare prima recoltă. Cea din grădina Risheehat se remarcă prin gustul său plăcut, echilibrat, fructat, dulceață de miere și o notă ușor condimentată. Nu ratați ceaiul unic, cultivat în mod organic! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
274,9 Lei /250 g 110,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 27. 6. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »