DARJEELING SFTGFOPI STD TEESTA VALLEY FIRST FLUSH / 2022
Sub Himalaya vesnic inzapezita, unde satele au credinta in Dumnezeu, iar familia este totul ... Acolo creste ceaiul deosebit de fragil și delicat. Cam asa, ar putea începe povestea lui Darjeeling. Și nu ar fi departe de adevăr. Plantatia Teesta se situează printre cele mai bune. În spatele totului, se afla ceață rece, soare strălucitor și vântul ascuțit. Datorită lor, ceaiul local este de neuitat.
Compoziție
Ceai negru Darjeeling SFTGFOP1 FF Teesta Valley 100%INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Infuzia din prima recoltă are o culoare deschisă de chihlimbar, și este extrem de elegant aromată. În aromă recunoaștem dulceața chiar și mierea. Ceaiul nu are o nuanță aspră sau astringentă. Gustul excelează prin prospețime, este neted, pur și echilibrat. Reverberația lungă, foarte plăcută, cu o urmă picantă, lasă o impresie dulce.
ORIGINEA CEAIULUI
Există un interes imens pentru ceaiurile din prima recoltă (First Flush) în lume. Mai ales când provin din Darjeeling, o regiune a ceaiului faimoasă pentru condițiile naturale unice și, prin urmare, și ceaiurile unice. Cert este că altitudinea, umiditatea, durata luminii solare și flora din jur au o influență majoră asupra gustului frunzelor de ceai. În plus, este și meritul fermierilor și muncitorilor locali, care au grijă de recoltă de generații.
Când începe exact recolta de primăvară, întregul sezon al ceaiului este în funcție de vremea potrivită. Acest lucru se întâmplă de obicei între lunile februarie și aprilie. Însă, iernile lungi sau alte circumstanțe neprielnice pot întârzia destul de mult prima recoltă. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul Darjeeling SFTGFOP1 FF Teesta Valley, așa că prezentăm recolta anului 2022 chiar acum.
Grădina de ceai din care am adus acest ceai poartă numele unui râu montan, lung de 470 km Teesta River. Arborii de ceai chinezesc aleși cu grijă au fost plantați într-o perioadă de 15 ani - din anul 1841. Cresc la o altitudine de 1981, care este caracterizată de vreme rece și ceață frecventă. Frunzele de ceai au astfel nevoie de mai mult timp pentru a crește, dar în acest timp absorb mai multă lumină solară. Drept urmare, acestea au o culoare verde proaspătă până la verde-gri. Frunzele sunt robuste cu mulți muguri argintii.
După recoltare, care este efectuată de femeile și fetele locale, dimineața devreme, ceaiul este lăsat să veștejească și să fermenteze pentru o perioadă scurtă de timp, apoi fermierii îl usucă ușor. Rezultatul sunt frunze întregi și nerulate, cu o aromă foarte plăcută. În cazul Darjeeling SFTGFOPI Std Teesta Valley, este un ceai recoltat toamna, după sezonul ploios. Datorită acestui fapt, ies în evidență notele sale picante și corpul mai complet, dar și culoarea mai închisă a infuziei.
După ce ceaiul este prelucrat, sortat și ambalat, acesta călătorește imediat la aeroport și la clienții săi, care îl rezervă de la grădinile individuale cu câteva luni și chiar un an înainte.
În prezent, există în jur de 90 de grădini de ceai pe dealurile din Darjeeling. Produc mai mult de 9 milioane de kilograme de ceai pe an și angajează aproximativ jumătate din toți localnicii. Calitatea și controlul ceaiurilor este supravegheat de West Bengal Government. Toate grădinile de ceai sunt închiriate fermierilor timp de 30 de ani.
Prescurtarea SFTGFOP (Special Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) în denumirea acestui ceai indică o calitate înaltă ce derivă din conținutul de muguri și frunze întregi.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80-95°C | 2-3 minute | 1 până la 1,5 lingurițe la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul Darjeeling adăugații apă clocotită de 80-95 °C în proporție de linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.