GHINȚURĂ GALBENĂ (Gentiana lutea) - plantă
După cum sugerează și numele, gențiana galbenă nu se va topi pe limbă. Dar acest lucru nu o împiedică să aducă beneficii pentru sănătatea dvs. Această plantă perenă, originară din sudul și centrul Europei, s-a adaptat și în țara noastră, deci ar fi păcat să nu o utilizați.
Compoziție
Gențiana 100%Originea plantei
Potrivit legendei, Gentius însuși, ultimul rege al Iliriei a dat numele de ghințură acestei plante, în latină gentiana lutea. Puțini mai știu în prezent de acest vechi regat balcanic și de conducătorul său, dar putem totuși să fim recunoscători pentru descoperirea proprietăților acestei plante. Este o plantă robustă cu o tulpină groasă și cu frunze mari. Planta cu o înălțime de până la un metru poartă flori galbene.
Se dezvoltă în zonele montane, este adesea văzută în Alpi, în Pirinei și în Peninsula Balcanică menționată mai sus. A fost treptat extinsă în America de Nord și China. În ultimii ani este utilizată și ca plantă ornamentală de grădină. În ceea ce privește farmacia și medicina naturistă, rădăcina este partea cea mai utilă. Are un gust specific și, de aceea, se adaugă, de exemplu, la lichiorurile din plante. În trecut, se producea din ea un vin popular pentru pofta de mâncare.
În prezent este încă popular în Franța. În general din rădăcina uscată se prepară tincturi și infuzii. Decoctul din ghințură nu are efecte secundare cunoscute atunci când este consumat în cantități moderate și timp de maximum câteva săptămâni. Cu toate acestea, în special la femeile însărcinate și cele care alăptează, se recomandă o consultare prealabilă cu medicul curant.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
fierbere | 30 minut | 1 polévková lžíce na 500 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Puneți în ceainic 1 lingură și adăugați ½ l de apă.
- Fierbeți la foc moderat timp de 30 de minute.
- Apoi strecurați decoctul.