STEAUA DIN BETLEEM - ceai de fructe
Nu contează ce recomandă experții sau gurmanzi de ceai. Când aveți pofta de fructe, gustati! Și mai bine în formă naturală, fără coloranți artificiali și arome chimice. Exact asa este Jenicek și Marenka - un ceai amestecat dupa dorințele copiilor și părinților care cred în basme. Miroase ca merele si scortisoara, dulce ca migdalele.
Compoziție
Mere, Ananas confiate (ananas, zahăr), Papaya confitata (papaya, zahar), Svecla rosie, Scorțișoară, Aromă naturală, Stafide, Fulgi de cocos (nucă de cocos, zahăr), Migdale prăjite (migdale, zahăr), Floricele de porumb (floricele de porumb, zahăr, ulei)Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul de fructe Steaua din Betleem oferă o infuzie de culoare roșie, sclipitoare, după ce se toarnă apă fierbinte. Are un gust de migdale prăjite cu mere și puțină scorțișoară. Deoarece conține și fructe confiate, are o linie exotică plăcută.
Originea ceaiului
Pentru că ceaiul Steaua din Betleem miroase și are gust de migdale, să începem cu migdalele. Deși noi le numim nuci, acestea sunt de fapt miezul sâmburilor care se găsesc în fructul numit migdal.
Aceste „nuci” delicioase provin din zonele calde și însorite din jurul Mediteranei, unde crește migdalul (Prunus dulcis). Experții afirmă că migdalele creșteau odinioară în locuri din Asia Centrală, Persia, China, Asia Mică și Africa de Nord. Migdalele pe care le consumăm sunt din soiuri dulci cu un conținut minim de amigdalină, substanța care poate fi otrăvitoare în migdalele amare. Cea mai mare parte a producției de migdale din prezent provine din Statele Unite, în special din California. Cultivatorii din California sunt specializați în migdale dulci și cultivă peste 30 de soiuri.
După recoltare, migdalele se prăjesc cu grijă, ceea ce le conferă o aromă profundă, de nucă, cu o notă de caramel datorată zahărului în care sunt prăjite. Aroma lor bogată domină întregul ceai și îl fac de neuitat.
Migdalele dulci sunt o gustare populară alături de vin, sunt folosite în deserturi, în produsele de cofetărie de Crăciun și reprezintă, de asemenea, baza pentru marțipan și lichioruri precum amaretto.
Ceaiul conține, de asemenea, mere, fructele copacului originar din climatele temperate din Asia Centrală, ananas și papaya de la tropice, sfeclă roșie, scorțișoară și stafide. Bucățile de cocos oferă o notă exotică.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8-10 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul de fructe se adaugă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1,5 până la 2 lingurițe la 150-200 ml de apă.
- Timpul de infuzare este de 8-10 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Valoarea energetică: | 15 kJ / 4 kcal |
Grăsimi: | 0.5 g |
din care saturați: | 0.1 g |
Carbohidrați: | 0.9 g |
din care zaharuri: | 0.9 g |
Proteină: | 0.5 g |
Sare: | 0.01 g |