MENTĂ PIPERATĂ (Mentha piperita)
Cincizeci la sută mentol, zece procente din menton, niște taninuri, flavonoide și așa mai departe. Mentă piperata nu este deloc zgargita cu substante aromatice. Mulțumită lor poate face lucruri nemaiauzite. Îndepărtează corpul de flatulență, ajuta la problemele gastrice, calmează organele interne și răcește.O puteți adăuga la mese, să savurati infuzia sau să faceți o baie in decotul cu mentă. Recomandăm totul!
Compoziție
Frunze de mentă 100%Infuzia și gustul ceaiului
Menta dă o infuzie galben pal, care miroase și are gust a mentol sau mentă. Nu este amar nici astringent, revigorează și răcorește plăcut.
Originea plantei
Frunzele de mentă piperată (Mentha piperita) sunt culese de-a lungul întergii veri. Planta perenă, care este acasă probabil în Europa de Vest, nu o găsiți la noi în natură în mod liber. De aceea a primit multe denumiri populare frumoase, cum ar fi balsam, mirodenia vântului sau fefrminc. Plantele de mentă ating 50-80 centimetri, tulpinile sunt drepte, pătrate, păroase, frunzele ovale. Menta piperată înflorește din iulie până în octombrie, cu flori violet deschis. Tulpina este tăiată chiar înainte de floare și de două ori pe an, de preferință în jurul prânzului, când conține maximum de uleiuri esențiale.
Se usucă atent, la umbră, la temperaturi care nu depășesc 35 °C. Planta uscată trebuie depozitată la loc întunecat și uscat. Există numeroase legende și mituri în jurul mentei și utilizării ei. O vom întâlni la ritualuri de nuntă, în colibe, unde se presupune că atrage dragostea, și în cămări, de unde alungă șoriceii. Nici măcar un consumator european obișnuit nu poate evita contactul cu ea - mentă este prezentă în paste de dinți, gume de mestecat, ape de gură, geluri de masaj și dulciuri. Se folosește în producția de băuturi și în marinarea cărnii sau în prelucrarea legumelor.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8-10 minute | 1 până la 2 lingurițe la1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Puneți 1-2 lingurițe de mentă într-o ceașcă și adăugați peste 200 ml de apă fierbinte de 90°C.
- Lăsați la infuzat cel puțin 8-10 minute într-o ceașcă acoperită.
- Strecurați și consumați de câteva ori pe zi.