MILK OOLONG GINSENG PREMIUM
Un ceai chinezesc popular cu un proces de producție unic și un gust armonios - acesta este ceaiul Oolong tradițional. Varianta exclusivă de lapte îmbogățită cu ginseng atrage din ce în ce mai mulți iubitori de ceai. Dacă doriți un ceai cu adevărat original și captivant, mizați pe acest ceai Oolong. Pe lângă o experiență gustativă excelentă, veți dobândi și o capacitate mai bună de a rezista la stres. Și asta nu e puțin.
Compoziție
Milk Oolong, GinsengInfuzie și gustul ceaiului
Ceaiul Milk Oolong cu ginseng oferă o infuzie deschisă de culoarea chihlimbarului, cu o aromă și un gust de lapte foarte neted și catifelat. Este ușor dulceag datorită ginsengului. Compoziția în ansamblu este armonioasă și proaspătă.
Originea ceaiului
Ceaiurile Oolong au fost populare în China încă din perioada dinastiei Ming, adică de peste 400 de ani. Ceaiul parțial fermentat este disponibil în 3.000 de variante. După culoarea frunzelor, se mai numește și ceai albastru-verde.
Majoritatea ceaiurilor Oolong sunt produse în provincia Fujian. Situată pe coasta de sud-est a Chinei, este cea mai bogată regiune a țării din punct de vedere cultural și lingvistic. Provincia Fujian este un ținut predominant muntos, descris în mod tradițional ca „opt părți munți, o parte apă și o parte câmpie”. În 2009, a fost printre cele mai împădurite provincii din China. Are un climat subtropical și în vară există pericol de taifunuri. Principalele culturi sunt orezul, cartofii dulci, grâul și orzul, dar și trestia de zahăr și rapița. Desigur, ceaiul ocupă o pondere deloc neglijabilă în comerțul exterior.
Cum se produc ceaiurile Oolong? Frunzele de ceai după o scurtă ofilire sunt supuse unei proceduri de „scuturare”. Aceasta înseamnă că muncitorii le pun în coșuri de bambus și le scutură manual. Acest proces se repetă de mai multe ori cu pauze de 1-2 ore. În timpul scuturării în frunzele de ceai are loc fermentația controlată. Un maestru experimentat în ceai decide când se va termina fermentația după mirosul pe care îl produc frunzele. Această etapă este urmată de încălzire, răcire rapidă și rulare sau granulare. În cele din urmă, ceaiul Oolong este uscat într-un uscător.
În cazul ceaiului Milk Oolong cu ginseng, frunzele au fost înmuiate în esență de lapte și îmbogățite cu pudră de ginseng. În acest fel, au dobândit nu numai un gust original, dar și capacitatea de a revigora, de a ajuta la o digestie adecvată și de a contribui la detoxifierea organismului.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 - 90 °C | 5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.