

PLĂMÂNĂRICĂ (Pulmonaria officinalis) - plantă
Pulmo este cuvântul latin pentru plămăni, Pulmonaria plămănărică. Planta cu flori roșii până la albastru-violet se găsește în toate plafarele. Era cultivată și în grădinile medievale. Nu este de mirare. Toată lumea cunoaște tusea și diarea dar și situații în care s-a rănit. Plămănărica se descurcă ușor și eficient cu multe afecțiuni.
Compoziție
Plămânărică 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Decoctul are un gust dulce surprinzător de plăcut, cu o aromă îmbietoare de plante cu iarbă proaspăt tăiată.
ORIGINEA PLANTEI
Sincer, numele ei nu vă tentează să gustați, dar știți la ce este un adevărat specialist această plantă frumos colorată? Pulmonaria officinalis, așa cum sună numele său latin, este un simbol exemplar al primăverii. Veți întâlni o plantă înflorită încă de la începutul lunii martie, în special în locuri umbrite, cu sol bogat în nutrienți. Dacă întâlniți în timpul unei plimbări de primăvară prin pădure o plantă de până la 30 cm înălțime, cu flori mici roșii cu roz sau albastru cu purpuriu și frunze cu pete albe, atunci puteți fi sigur că ați găsit o plămânărică. Se găsește în toată Europa, cu excepția Norvegiei și se întinde și în Rusia.
Este denumită diferit în lume. De la un câine cu pete, salvie din Betleem până la lacrimile Fecioarei Maria. Deși nu există nicio legendă asociată cu această plantă medicinală, această plantă este forte apreciată de botaniști și în medicina naturistă. Decoctul din partea aeriană a plantei, adunată și uscată și la începutul sezonului a fost recomandat din cele mai vechi timpuri pentru diferite afecțiuni ale căilor respiratorii. Însă, consumul infuziei trebuie să fie moderat și nu trebuie să depășească trei săptămâni. Plămânărica nu este recomandată pentru femeile însărcinate și cele care alăptează sau pentru copii mici.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste plămânărică se adaugă apă clocotită de 100 °C în proporție de 2 linguri la 0,5 l de apă.
- Se lasă la infuzat timp de 15 minute după care se strecoară.




















Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

FLORI DE LUMÂNĂRICĂ (Verbascum densiflorum) - plantă
