SCORȚIȘOARĂ DE CEYLON BIO - Pudră
Scorțișoara nu este doar un condiment excelent, dar și un medicament. Prima mențiune a efectelor sale benefice asupra sănătății are șase mii de ani. Au folosit-o în China, există rapoarte despre "tratare cu scorțișoară" în Egiptul antic și în Grecia. Aici la noi o cunoastem din secolul al XV-lea. Și în Statele Unite, scorțișoara este un supliment alimentar extrem de popular. Cel mai bine se foloseste in cocktailuri, băuturi calde sau in desert.
Compoziție
Scorțișoara BIO 100%Infuzia și gustul ceaiului
Scorțișoara adevărată are un gust delicat, dulceag și aromat. Aroma ei este tipică și ușor de recunoscut. Dacă amestecați scorțișoara cu apă fierbinte, obțineți o infuzie ușoară, parfumată. Mai des este folosită pentru aromatizarea băuturilor, inclusiv a ceaiurilor. Încercați cu ceai de ghimbir, ceai negru cu lapte sau cu Gunpowder verde.
Originea ceaiului
Scorțișoara este coaja scorțișorului, un arbore mic din familia Lauraceae. În principiu, există două tipuri de scorțișoară - de Ceylon și chinezească. Așa-numita scorțișoară adevărată, mai calitativă și cu un conținut mai mic de cumarină (despre care există îndoieli cu privire la beneficiile pentru sănătate) provine de la scorțișorul de Ceylon (Cinnamomum zeylanicum). Originea sa, desigur, se regăsește pe o insulă din Asia de sud-est, dar se cultivă și în alte zone tropicale. Coaja copacului este de culoare deschisă, fragilă și are un gust delicat și fin. Arborii pot crește până la 10 metri în înălțime, dar pentru recoltarea scorțișoarei sunt întreținuți la înălțime mai mică. Au frunze alungite lucioase și flori mici albe. Fructele sunt sub formă de boabe mici albastru - negre.
Arborii de scorțișoară se dezvoltă bine în soluri nisipoase, adesea irigate. Se recoltează ramuri întregi, care au atins 2-3 cm în diametru. De două ori pe an (mai și iunie, octombrie și noiembrie), fermierii le taie, apoi îndepărtează frunzele și ramurile laterale. În mod tradițional, coaja este eliberată prin presarea lemnului de esență tare de-a lungul întregii circumferințe a ramurilor. După tăiere poate fi decojită frumos. Rulourile albe de scorțișoară se lasă o zi să se odihnească. Urmează întinderea pe o bară mai largă și răzuirea manuală a stratului exterior de scorțișoară. În cele din urmă, se pune la uscat - mai întâi la umbră, apoi la lumina directă a soarelui. Coaja este apoi rulată în cunoscutul "tub dublu" și se închide ușor la culoare. Scorțișoara nu conține adaos de arome sau coloranți.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 10 minute | 2 lingurițe la 1,5 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste scorțișoară turnați apă clocotită de 100 °C, în proporție de 2 lingurițe la 150 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 2 lingurițe în plus.
- Timpul de infuzare este de 10 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.