

Taiwan Honey Black - ceai negru
Prima mențiune despre arborii de ceai din Taiwan datează din 1717. De atunci, taiwanezii scriu istoria ceaiului cu un stilou de aur. Ceaiul Taiwan Honey Black este foarte rar și greu de produs. Gustul unic de miere se datorează micilor insecte, care mușcă frunzele de ceai din plantații. Când un astfel de ceai primește îngrijirea corespunzătoare, devine o raritate completă. Încercați și ne veți da dreptate.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Taiwan Honey Black este cu adevărat extraordinar. Veți recunoaște în el mierea de îndată ce îl veți mirosi. Iar când îl veți gusta, un gust dulce, aromat și intens se va revărsa pe cerul gurii. Unul pe care nu-l veți uita.
Acest ceai este potrivit pentru prepararea unei băuturi calde, vă recomandăm să-l încercați și sub formă de cold brew, adică macerat în apă rece timp de câteva ore.
Originea ceaiului
Nu ne-am fi putut bucura așa fără ajutorul insectelor din familia Cicadellidae. Este aproape de necrezut că gustul de miere se trezește în frunzele de ceai numai după ce sunt atacate de insecte. Acest lucru se întâmplă exclusiv în Taiwan și exclusiv cu arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis), care sunt cultivați în regim pur organic. Orice îngrășăminte produse industrial (sau chiar substanțe de stropire) ar elimina cu siguranță insectele mici. Nu ar mușca frunzele tratate cu substanțe chimice și nu ar provoca reacția lor de apărare, ceea ce ar face ca ceaiul să nu fie dulce ca mierea.
Acest ceai Taiwan Honey Black provine din regiunea Luye Town-ship situat pe coasta de sud-est a insulei. Țărmurile sale sunt scăldate de Oceanul Pacific, iar plantațiile de ceai sunt răspândite nu departe de valuri. Arborii se bucură de multă lumină solară, precipitații și un microclimat deosebit, astfel încât recoltarea se poate face aproape tot timpul anului. Dar cel mai bun ceai este preparat în lunile fierbinți de vară.
Secretul ceaiului cu gust de miere constă într-adevăr în faptul că frunzele sale sunt muşcate de insecte. Mai exact, este vorba de specia Jacobiasca formosa din familia Cicadellidae. Pe lângă arbori de ceai, mai caută culturile de bumbac, trăiește în sudul, sud-estul și estul Asiei, iar dacă vreți să vă imaginați, arată ca o mică insectă verde (aproximativ 3 mm lungime) cu aripi transparente și picioare din spate adaptate pentru sărituri. Se hrănește cu sucurile din frunzele, tulpinile și mugurii arborilor de ceai, făcându-le să înceapă să producă monoterpendiol și hortienol, substanțele care dau ceaiului aroma sa unică.
Frunzele tinere și mugurii pentru „ceaiul de miere” sunt culese de muncitori în mijlocul verii, dar din cauza secetei, pot folosi doar 40-50 la sută din toate frunzele mature. Prin urmare, randamentul anual este scăzut, iar prețul unui astfel de ceai este ridicat. Procedura de prelucrare este similară cu celelalte ceaiuri negre. Frunzele se lasă să ofilească, apoi fermentează, se modelează și se usucă.
Unii iubitori de ceai consideră că ceaiul Taiwan Honey Black un ceai de lux pentru dimineață, alții îl adoră pentru meditația de după-amiază. În orice caz, îl puteți bea fie fierbinte, fie ca o băutură cold brew. O macerare îndelungată în apă rece scoate în evidență o delicatețe catifelată și o notă de ciocolată neagră.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul negru se prepară cu apă clocotită (100 °C), în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 2-3 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CHINA YUNNAN GOLDEN BUD MAO FENG - ceai negru

CEYLON IDULGASHINNA BLUE NETTLE BIO - Oolong
