075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Tanzania Makomu - ceai verde

Cod: 1771

Alegeți frunze dintr-o grădină foarte mică, prelucrate cu precizie și cu un gust unic. Ceaiul verde Makomu Green Tea din Tanzania vă asigură că Africa de Est este casa unor ceaiuri de o calitate excepțională. La poalele muntelui Kilimanjaro, a crescut o varietate de ceai verde proaspăt fructat, ușor și moderat de dulce, pe care îl veți savura cu plăcere atât dimineața, cât și după-amiaza.

Pachete mari:
Pachete mici:
155,9 Lei /250 g 62,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Tanzania
Regiune
Regiune:
Makomu
Gust
Gust:
Fructat, Dulceag, Proaspăt
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul verde Tanzania Makomu Green Tea oferă o infuzie de culoare galbenă deschisă cu reflexe frumoase. Aroma este proaspătă, iar gustul dulceag, ușor, cu elemente fructate. Ceaiul este potrivit pentru a fi savurat toată ziua, dar și pentru momente rare de liniște netulburată.

Originea ceaiului

Tanzania produce anual în jur de 20-30 de mii de tone de ceai. Acesta provine fie din plantații foarte mici (până la 1 ha), fie din domenii cu adevărat mari (peste 1 000 ha). Guvernul a încercat în repetate rânduri să promoveze cultivarea și prelucrarea ceaiului, dar eforturile sale nu au avut întotdeauna succes. Într-adevăr, situația politică din Tanzania este complexă, iar reformele extinse nu au adus încă o restructurare fiscală care să îi motiveze pe fermieri să își extindă grădinile de ceai. Infrastructura Tanzaniei este, de asemenea, într-o stare precară, astfel încât aprovizionarea satelor, transportul ceaiului către fabricile de prelucrare sau către piețele centrale este îngreunat. Cu toate acestea, fermierii tanzanieni sunt foarte entuziaști în ceea ce privește ceaiul, iar statul face eforturi pentru a-i sprijini. Ceaiul contribuie cu peste 30 de milioane USD pe an la veniturile țării, fiind a cincea cea mai importantă cultură de export, după nucile caju, cafea, bumbac și tutun. Industria ceaiului angajează aproximativ 50 000 de familii și influențează direct sau indirect până la 2 milioane de tanzanieni.

În ceea ce privește grădina Makomu, aceasta se află la poalele celui mai înalt munte din Africa. Este o fermă tânără, construită inițial pentru a experimenta cu diverse culturi. În prezent, cultivă atât arbori de cafea, cât și arbori de ceai chinezesc (Camellia sinensis). Produce o cantitate foarte mică de ceai în fiecare an, dar, datorită faptului că muncitorii îl cultivă, recoltează și prelucrează cu mare precizie, este un ceai cu adevărat unic. Frunzele lungi și răsucite, cu vârfuri aurii, conferă băuturii o aromă neobișnuit de rotundă, cu o prospețime încântătoare. Frunzele și mugurii de ceai culeși sunt prelucrați de către muncitori într-un mod similar cu alte zone de ceai.

Aceștia le lasă să se ofilească pentru scurt timp, apoi le perturbă structura celulară prin zdrobirea lor și, în cele din urmă, opresc fermentația naturală prin încălzire scurtă și repetată. Ceaiul trebuie să fie atent uscat, sortat și ambalat. Muncitorii din Tanzania folosesc 4,8 kilograme de frunze de ceai proaspete pentru a obține 1 kilogram de produs finit.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 70 - 80 °C Timp de pregătire 2-3 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Preparați ceaiul verde cu apă la temperatură de 70-80 ̊C într-un raport de 1 linguriță de ceai la 150 - 200 ml de apă.
  2. Pentru a prepara ceaiul într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


ELIXIRUL VIEȚII VEȘNICE - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ELIXIRUL VIEȚII VEȘNICE - ceai verde

Asia este plină de secrete. Oamenii par să trăiască sute de ani, tot timpul zambesc, nu au probleme cu raceala și la final arata foarte bine. Cum o fac? Mediteaza foarte mult, fac exercitii, mananca sanatos și în principal - beau ceai verde zilnic. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
75,7 Lei /250 g 30,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023

PI LO CHUN - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

PI LO CHUN - ceai verde

Un mic dejun liniștit în grădină, întâlnirea de după-amiază cu prietenii ... acestea sunt ocazii create pentru savurarea celor mai bune ceaiuri verzi. De aceea nu trebuie să vă lipsească acasa Pi Ho Chun - o băutură magică cu un gus fint dulce și aroma florală. Ea crește între prune și piersici și este recoltată doar într-o zi a anului. Este exceptionala! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
59,4 Lei /250 g 23,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - ceai verde

Gustul puternic cu mangaierea fumurie așteaptă degustători curioși. Noul Gunpowder se pare ca nu se va încălzi prea mult în oferta noastră. Este favorizat de toti, mai ales de cei care se trezesc cu greu dimineața. Și sincer - si noi suntem printre cei care se trezesc greu. Deci, nu ezitați și puneti in coșul de cumpărături Templ of Heaven. Templul plăcerii cerești nu va dezamagi! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
56,5 Lei /250 g 22,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »