

Tanzania Makomu - ceai verde
Alegeți frunze dintr-o grădină foarte mică, prelucrate cu precizie și cu un gust unic. Ceaiul verde Makomu Green Tea din Tanzania vă asigură că Africa de Est este casa unor ceaiuri de o calitate excepțională. La poalele muntelui Kilimanjaro, a crescut o varietate de ceai verde proaspăt fructat, ușor și moderat de dulce, pe care îl veți savura cu plăcere atât dimineața, cât și după-amiaza.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde Tanzania Makomu Green Tea oferă o infuzie de culoare galbenă deschisă cu reflexe frumoase. Aroma este proaspătă, iar gustul dulceag, ușor, cu elemente fructate. Ceaiul este potrivit pentru a fi savurat toată ziua, dar și pentru momente rare de liniște netulburată.
Originea ceaiului
Tanzania produce anual în jur de 20-30 de mii de tone de ceai. Acesta provine fie din plantații foarte mici (până la 1 ha), fie din domenii cu adevărat mari (peste 1 000 ha). Guvernul a încercat în repetate rânduri să promoveze cultivarea și prelucrarea ceaiului, dar eforturile sale nu au avut întotdeauna succes. Într-adevăr, situația politică din Tanzania este complexă, iar reformele extinse nu au adus încă o restructurare fiscală care să îi motiveze pe fermieri să își extindă grădinile de ceai. Infrastructura Tanzaniei este, de asemenea, într-o stare precară, astfel încât aprovizionarea satelor, transportul ceaiului către fabricile de prelucrare sau către piețele centrale este îngreunat. Cu toate acestea, fermierii tanzanieni sunt foarte entuziaști în ceea ce privește ceaiul, iar statul face eforturi pentru a-i sprijini. Ceaiul contribuie cu peste 30 de milioane USD pe an la veniturile țării, fiind a cincea cea mai importantă cultură de export, după nucile caju, cafea, bumbac și tutun. Industria ceaiului angajează aproximativ 50 000 de familii și influențează direct sau indirect până la 2 milioane de tanzanieni.
În ceea ce privește grădina Makomu, aceasta se află la poalele celui mai înalt munte din Africa. Este o fermă tânără, construită inițial pentru a experimenta cu diverse culturi. În prezent, cultivă atât arbori de cafea, cât și arbori de ceai chinezesc (Camellia sinensis). Produce o cantitate foarte mică de ceai în fiecare an, dar, datorită faptului că muncitorii îl cultivă, recoltează și prelucrează cu mare precizie, este un ceai cu adevărat unic. Frunzele lungi și răsucite, cu vârfuri aurii, conferă băuturii o aromă neobișnuit de rotundă, cu o prospețime încântătoare. Frunzele și mugurii de ceai culeși sunt prelucrați de către muncitori într-un mod similar cu alte zone de ceai.
Aceștia le lasă să se ofilească pentru scurt timp, apoi le perturbă structura celulară prin zdrobirea lor și, în cele din urmă, opresc fermentația naturală prin încălzire scurtă și repetată. Ceaiul trebuie să fie atent uscat, sortat și ambalat. Muncitorii din Tanzania folosesc 4,8 kilograme de frunze de ceai proaspete pentru a obține 1 kilogram de produs finit.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Preparați ceaiul verde cu apă la temperatură de 70-80 ̊C într-un raport de 1 linguriță de ceai la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru a prepara ceaiul într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ELIXIRUL VIEȚII VEȘNICE - ceai verde

PI LO CHUN - ceai verde
