

TRIPHALA - praf
Sunt trei și pot face lucruri neașteptate. Praful din plante heritak, amalaki și bibhitaki sunt printre amestecurile de bază ale Ayurvedei. Popularitatea sa au obtinut-o datorită capacității sale de a armoniza, intăreste vitalitatea și regenerează. O formulă antică, construită pentru a influența pozitiv cele trei energii a corpului - Vata, Pitta și Kapha. Ajută deja peste cinci mii de ani. Încercati să vedeti ce poate.
Infuzie și gustul ceaiului
Praful de Triphala are o culoare maro-verde până la culoarea nisipului și un miros natural. Are gust acru și amar. Puteți să-l amestecați cu apă, ceai sau lapte.
Originea ceaiului
Nu există nici un secret, din care cele trei ingrediente este amestecat praful Triphal. Cel mai interesant este cantitatea individuala a acestor ingrediente. Dar sa lăsam asta vechilor vindecători ayurvedici. Având în vedere beneficiile pentru sănătate care Triphala le are de mii de ani, ne putem baza pe eficacitatea sa. Cum altfel am putea explica popularitatea în continuă creștere a acestui praf cu gust nu chiar asa de bun ...
Literalmente, denumirea Triphala poate fi tradusa ca "trei fructe". Mai exact, este fructul emblicelor medicinale ( Phyllanthus emblica), amalaki, (Terminalia belerica), bibhitaki (Terminalia chebula), sau haritaki. Să privim fiecare fruct separat.
Emblica sau Amalaki poate cunoasteti ca si agrisa indiana. Copac mai mic care provine din India, astăzi crește si în Europa, America de Sud și America de Nord. Fructelor sale se mai spune uneori "fructe angelice". Arata exact ca si agrisa, sunt mari, aproximativ 2,5 cm, netede, cu o culoare galben deschis. Gustul acrisor, amarui si strangator în același timp. Unele surse afirmă că amalaki este cea mai bogată sursă naturală de vitamina C din lume. In 10 grame de fructe se afla la fel ca si in 2 kilograme de portocale sau 15 kilograme de mere. Înafara de vitamina C, aceste fructe conțin, de asemenea, vitaminele B1 și B2, vitamina P și mineralele (calciu, fier, crom, zinc, cupru, fosfor). Amalaki este pretios si pentru tanin, un puternic antioxidant. Fructele proaspete pot fi consumate în saramură, ceea ce le suprimă gustul lor acru. Cu toate acestea, în mod obișnuit, amalaki este disponibil sub formă de praf, capsule sau tincturi.
Vârful Myrobalan este un copac cu frunze care crește în India, Malaezia, Birmania, Filipine și Sri Lanka. Fructele cu culoare galben deschis sau verde, forma ovală, cu un singur sambure. Gustul lor este dulce-strangator. Ingredientele active ale bibhitaki sunt acidul galic, ellagic, vitamina C și seleniu, mangan, potasiu, fier și cupru.
Vârful de tanin produce niste fructe samburoase ovale de 3-6cm cu o culoare galben-maronie. Pomul, care poate ajunge până la 30 de metri înălțime, crește în India, Nepal și în sud-vestul Chinei. Așa-numitul haritaki conține, în special, chebulozide, cumarine, vitamina A și alți compuși utili. Gustul lui este sarat-strangator.
Dintre cele trei fructe, este amestecat praful Triphal. Procedura tradițională recomandă folosirea pe termen lung, fie singură, fie cu apă sau lapte. Trifalul trebuie consumat înainte de culcare. Tratamentul curativ începe cu 1 linguriță pe zi (în prima săptămână), continuă cu 1 linguriță 2-3 ori pe zi (în a doua și a treia săptămână) și se termină cu o linguriță de 1-2 ori pe zi (in ultima saptamana).
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Instrucțiuni de preparare
Amestecați 1-2 lingurițe de pudră în orice cantitate de apă sau lapte.
Puteți face și o pastă: turnați câteva lingurițe de Triphala într-un pahar, adăugați de două ori mai multă apă și amestecați. Puteți dilua pasta după cum este necesar, fără a crea cocoloașe nedorite.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

NEEM BIO - pulbere

SHATAVARI BIO - praf
