

Tulsi - planta (busuiocul sacru)
Ayurveda consideră că este o planta subtilă si regina acestui tip de plante. Botanic se numește busuioc sacral, în hindi numele său înseamnă "cea mai bună plantă". Tulsi a fost recunoscută pentru tratarea a zeci de boli timp de 5000 de ani. Și dacă credeți că nu o să vă placă, gresiti foarte mult. Este dulce, răcoritoare,cu o aromă puțin de scorțișoară. De orice ai nevoie, Tulsi poate.
Compoziție
Ocimum 100%Infuzia și gustul ceaiului
Culoarea infuziei Tulsi este de un galben pal. Aroma sa este deosebit de plăcută, ierboasă, dulce și condimentată. Similar este și gustul. Seamănă cu scorțișoară și cuișoare. În ansamblu, infuzia Tulsi este delicioasă și proaspătă.
Originea plantei
Tulsi (Ocimum tenuiflorum) este, fără îndoială, una dintre cele mai populare și căutate ierburi din Orient. De origine indiană, este foarte apreciată în medicina ayurvedică. Planta în vârstă de un an sau mai mult crește aproximativ un metru în înălţime. Are frunze verzi, ovale, acoperite cu fire de păr fine, care conțin un ulei valoros. Îi priesc locurile însorite și călduroase, dar trebuie protejată de lumina puternică a soarelui și de vânt. Plantele Tulsi sunt recoltate în special în perioada de înflorire, când conțin cele mai multe uleiuri esențiale. Timpul ideal de recoltare este între orele 11:00 și 14:00. Se recomandă să se lege mai multe plante împreună și să se usuce la umbră, cu acces la aer. Dar, câteodată, se preferă să se taie frunzele individual, să se împrăștie în straturi subțiri pe o sită și să fie uscate cu acces la aer. Când Tulsi este bine uscată, culoarea ei este verde închis.
Se recomandă depozitarea în recipiente sigilate, fără acces la umiditate, deoarece are tendința să se înnegrească și să mucegăiască. În Orient, Tulsi este considerată sfântă. Conform medicinei naturale orientale, ea este dedicată dumnezeilor Krishna și Viṣhṇu. Se presupune că este reîncarnarea zeiței Lakshmi, zeița prosperității, fericirii și longevității. Istoria utilizării Tulsi merge înapoi cu 3000 de ani înaintea erei noastre.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul Tulsi adăugați apă clocotită (100 ° C) în proporție de 1 lingurițe la 1,5-2 dl de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 lingurițe în plus.
- Timpul de infuzare este de 10 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor plante ø 62mm
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

AMESTEC AYURVEDIC ARMONIE CU TULSI

GINKGO FRUNZE - plantă
