VIETNAM OPA - ceai negru
Vietnamul nu este un mare producător de ceai, dar și în oferta lui găsim ceai de calitate. Unul dintre ele este ceaiul clasic fermentat din munții nord-vietnamezi. Gustul acestuia este plin și armonios, culoarea aurie atractivă și o aromă dulce, fină. Putem recomanda iubitorilor de ceai care cauta specialități, dar și celor care iubesc tradițiile.
Compoziție
Ceai negru VIETNAM OPA 100%Infuzie și gustul ceaiului
Gust ușor dulce de malț prăjit cu reverberație argintie, vigilență moderată și infuzie de culoare portocalie. Acesta este ceaiul negru vietnamez, care este aplicat excelent atât în versiunea caldă pentru încălzire, cât și ca o înghețată răcoritoare.
Originea ceaiului
Deși fermierii vietnamez cultivarea plantelor de ceai cheltui, probabil, de două milenii și ceai în cultura lor joacă un rol important, dar nu au ajuns în această țară din Asia, în primii cinci cei mai mari jucători de pe piața de ceai. Cu toate acestea, ceaiurile sunt evaluate. Vietnam produce, de exemplu, foarte bune Sencha, Gunpowder și anumite tipuri de Oolong. Nu este fără interes ca producția lor de către agricultori să se consulte cu specialiștii din țările respective pentru a se apropia cât mai mult de forma tradițională de acest tip.
Ceaiul este adesea sorbit în Vietnam. Potrivit vindecătorilor folclorici, are capacitatea de a răci corpul, care este bine adaptat în regiunea tropicală. Ceaiul chinezesc (Camellia sinensis) este cultivat atât pe versanții munților, cât și pe vale. Nu este neobișnuit să le vezi în curți și în grădinile orașelor mai mici. Vietnam frunzele de ceai OPA sunt recoltate și prelucrate în mod tradițional. După recoltare, li se permite să se ofilească, apoi se toarnă în tigaia mare, unde stă la o temperatură constantă.
În mod natural, se întorc și se rostogolesc. Următorul pas este fermentarea - cu o temperatură și umiditate monitorizată cu atenție, oxidarea enzimelor are loc în frunzele de ceai. Procesul are o lungime specificată. Fiecare plantă este supravegheată de fiecare administrator de instalație. În acest moment, se naște fie un ceai negru de calitate sau o grămadă de frunze fără valoare. Când fermentația se termină, ceaiul este uscat, sortat și ambalat.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |