

Yerba Mate Armonia Corpului BIO
Am aromatizat băutura sacră a indienilor cu mentă și ienupăr. Băutura tradițională a căpătat astfel un gust nou, captivant, care va atrage atât fanii ceaiului Yerba Maté, cât și pe cei ai ceaiurilor clasice din plante. Toate ingredientele sunt de calitate BIO, astfel vă puteți baza pe puritatea absolută a ceaiului și pe beneficiile pentru corp și minte. Revigorează ușor, mângâie delicat.
Compoziție
, , , , , , Aromă naturalăInfuzia și gustul ceaiului
Yerba Mate Armonia Corpului BIO oferă o infuzie galben deschisă, cu miros ușor de plante și puțin condimentat. Gustul său este la fel de plăcut. Predomină gustul de plante și plăcut pământos de Yerba Maté, completat de prospețimea mentei și ienupărului. În ansamblu ceaiul este plin de prospețime, lăsând o senzație de echilibru în gust.
Originea ceaiului
Paraná, regiunea din care provine Yerba Mate din acest amestec, este una dintre cele 26 de regiuni din Brazilia. Este situată în sudul țării, intersectată de Tropicul Capricornului și acoperită parțial de una dintre cele mai importante păduri subtropicale din lume.
Aici cresc arborii de Ilex paraguariensis, ale căror frunze și crengi excelează printr-un conținut ridicat de teobromină, teofilină și cofeină. Datorită acestor substanțe, au intrat în cultura indienilor brazilieni, care au pregătit din acestea o băutură pentru a învinge oboseala. În prezent, frunzele și crenguțele acestor arbori sunt recoltate la fiecare trei până la patru ani în plantații. Muncitorii le pun pe toate în saci și le lasă să fermenteze. Pentru a pune capăt procesului natural, materialul vegetal trebuie expus la temperaturi ridicate. Apoi materia primă se usucă și se pune înapoi în saci, în care maturează timp de un an sau doi. Abia atunci Mate se poate măcina, sorta și împacheta.
Vom adăuga câteva cuvinte și despre boabele de ienupăr, pe care le veți găsi în amestec. Este un ingredient mai puțin obișnuit, pe care poate îl cunoașteți din celebrul gin. Planta Juniperus communis se găsește de obicei sub forma unui arbust mic, cu ace de culoare verde închis, care emană parfum când sunt frecate între degete. Planta se găsește în multe variante și o putem întâlni în emisfera nordică - în locuri cu soare, la marginea pădurilor sau pe versanții stâncoși sau în munți. Fructele de ienupăr sunt importante pentru efectele medicinale și se folosesc și ca mirodenie. Au gust amar și miros de rășină. Mențin starea normală a sistemului urinar și ajută digestia. Persoanele care se ocupau cu tratamente naturiste recomandau mestecarea unei bobițe de ienupăr după un prânz copios.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Puneți 1-2 lingurițe de Mate într-o cană (200 ml) și turnați peste apă fierbinte de 70-80 °C.
- Lăsați la infuzat maxim 3-5 minute și apoi strecurați. Cu cât lăsați mai mult la infuzat, cu atât infuzia este mai revigorantă.
- Din aceeași doză se pot prepara și alte infuzii.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

YERBA MATE PUTERE VEȘNICĂ

YERBA MATE CU RODIE
