

BI LOU HONG CHA GREEN - ceai verde
Un clasic, putin atipic! Când turnati acest Bi Lou Hong Cha în ceainic, s-ar putea să fiți surprins cum arata. Spre deosebire de un coleg mai familiar, cu frunze strâns curbate, este doar ușor răsucit.Dar asta nu schimbă deloc aroma minunată florală-de fructe și calitate superioară. În varietate este frumusetea, de aceea sa-i dati o sansa lui Bi Lou Hong Cha!
Compoziție
Ceai verde China PI LO CHUN 100%Infuzie și gustul ceaiului
Infuzia aurie frumoasă surprinde nu doar ochii dar și nasul. Miroase dupa flori, poate recunoasteti piersicile si caisele. Gustul este plăcut cu foarte puțina astrigenta. Ceaiul este foarte proaspăt, cu un gust indelungat.
Originea ceaiului
Bi Lou Hong Cha Green poate fi găsit pe piață sub numeroase nume precum Pi Luo Chun sau Pi Lo Chun. În orice caz, este vorba despre un ceai foarte delicat și calitatea de genul acesta, este apreciat de iubitorii de ceai și consumatorii cu experiență. Ceaiul verde renumit crește în Munții Dong Ting Shan, lângă Lacul Tai Hu. Datorită ariei mari de apă, zona este bine aprovizionată cu umiditate. Provincia Pi Lo Chun are o istorie foarte lungă, prima mențiune dateaza timpul domniei dinastiei Tang (618-906). La acea vreme, era sub numele de „Copleșitoare“ sau „Miros infricosator“, ceea ce nu-i placea împăratului pentru ca iubea ceaiul, si bineinteles nemulțumit i-a dat un nume nou. Grădinile Bi Lou Hong Cha sunt supuse unor reguli extrem de stricte. Persoanele care intra nu au voie să folosească parfumuri puternice sau să mănânce alimente aromatice. Arbustii de ceai din China (Camellia sinensis) sunt, de fapt, foarte sensibile și atrag rapid mirosurile din jur imprejur în frunzele sale. Fermierii au hotarat să planteze piersici, caise sau prune printre arbusti de ceai. Acesta este motivul pentru care Bi Lou Hong Cha are o minunată aromă fructo-florală. Recoltarea este posibilă doar o dată pe an, la începutul lunii martie. Se culeg doar muguri mici de ceai cu vârfuri argintii. Femeile și fetele ies pe plantații devreme la ora cinci dimineața. Pentru un kilogram de ceai, ar trebui să fie aproximativ 150.000 de muguri. Procesarea lor are loc imediat . Frunzele sunt tăiate, sortate prăjite in tigai mari și cu manual rulate. La urmă ceaiul este uscat și ambalat.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Filtru de hartie L - pentru ceainic

CEAINIC CU SITĂ - DECOR CHINEZESC

Termometru pentru ceai în cutie de lemn
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

LUNG CHING - FÂNTÂNA DRAGONILOR - ceai verde

OOLONG TIE KUAN YIN, Zeița de fier
