

CHINA FUJIAN ANXI TIE GUAN YIN ROASTED - Oolong
Experiență de șase generații, dragoste pentru meșteșug și preferința pentru calitate în detrimentul cantității. Aceștia sunt principalii piloni pe care stă unicitatea ceaiului oolong China Fujian Anxi Tie Guan Yin - Roasted. Ceaiul, numit după zeița budistă a milosteniei, este una dintre raritățile reale și vă vei îndrăgosti cu ușurință de gustul său unic și armonios.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Culoarea de pai este întrepătrunsă de un potop de scântei verzui. Gustul este cu adevărat special, ușor afumat. Cu toate acestea, predomină dulceața cu note de fructe. Armonia perfectă cu un miros floral pământos.
Originea ceaiului

Regiunea Anxi din sudul provinciei chineze Fujian este renumită pentru producția de ceai oolong. Unul dintre cele mai faimoase și apreciate este chiar ceaiul Tie Guan Yin (uneori scris și împreună tieguanyin). Grădina de ceai, din care provine ceaiul nostru, este specializată în acest tip de ceai oolong de zeci de ani. Întărește astfel principiul că mai puțin este uneori mai mult. Prin urmare, au optat pentru soiuri care produc frunze extrem de calitative, dar numai în cantități limitate.
Tie Guan Yin este considerat de mulți ca fiind un vârf de aur printre oolong-uri. Legenda spune că, odinioară, un țăran sărac se plimba zilnic în jurul templului care adăpostea statuia de fier a zeiței milosteniei pe nume Guanyin. Privea cu tristețe cum locul sfânt se transforma într-o ruină. Dar, pentru că nu avea mijloacele necesare pentru a-l repara, a decis măcar să măture sanctuarul cel puțin de două ori pe lună și să-l parfumeze cu tămâie. După un timp, zeița i-a apărut în vis și l-a trimis într-o peșteră din apropiere după o comoară valoroasă, care urma să fie împărțită celorlalți. A doua zi, țăranul a descoperit acolo un răsad. Curând din acest răsad a crescut un arbore de ceai frumos, din care a fost preparat cel mai bun ceai. Țăranul l-a numit Oolong după protectorul său, zeița Guanyin, și l-a împărțit cu vecinii săi. Astfel au reparat templul împreună și de atunci în întreaga regiune s-a trăit mai bine.
Acest ceai extraordinar Tie Guan Yin își începe călătoria la soare, ca și celelalte oolong-uri. Datorită razelor, frunzele se ofilesc în mod natural și încep oxidarea. Apoi ceaiul este rulat în cochilii mici, neregulate și urmează uscarea. Însă, în cazul acestui ceai, întregul proces se încheie cu prăjirea pe cărbune negru. Datorită acestui fapt, dobândește un gust și o aromă distinctă și unică, în care notele florale și de caramel se amestecă cu o urmă ușoară și delicată de prăjire.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul turnați apă fierbinte de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CHINA PHOENIX DAN CONG - oolong

CHINA GABALONG BIO - oolong
