CUTI CUTI - plantă
Indienii. Pădure virgină. Plante. Nu trebuie să știți mai multe. Medicina tradițională sud-americană se bazează pe efectele ierburilor care acoperă cheile Anzilor și care se află în cele mai adânci păduri. Unul dintre ele este Cuti Cuti, o ferigă sălbatică, a cărei popularitate crește rapid. Defapt, in ceaiul Cuti Cuti este ascunsă puterea de curățare. De mii de ani ajută atat femeile cat și bărbații. Pentru a fi mai puternici și sa depăsească mai ușor greutatile vietii.
Compoziție
Cuti Cuti 100%Infuzie și gustul ceaiului
Planta Cuti Cuti are gust si un miros inexpresiv, ceea ce reprezintă un avantaj dacă sunteți obișnuiți să vă adaugati aroma in bautura sau să vă creati propriile amestecuri originale din plante. Încercați ambele.
Originea ceaiului
A crescut in cea mai joasă parte al pădurii tropicale, într-un loc umed și umbros. Nu este de mirare că această plantă este mică, discretă și fragilă. Exact asa sunt de obicei ferigi. Cea pe care o numim Cuti Cuti și a cărei nume botanic este Asplenium lunulatum provine din pădurile tropicale din America de Sud. Și ea a mai primit multe alte denumiri, cum ar fi kumu-kumu, raqui-raqui sau sano-sano. Este una din cele 700 de specii de ferigi răspândite în întreaga lume.
Această plantă Cuti Cuti este destul de diferită de oricare alta. Frunzele ei au de 3-8 centimetri lungime, deasupra au culoare verde iar partea de jos maro. Întreaga plantă arată ca un tufis mic. Deși este acasă pe pantele sud-estice a Anzilor, ea este răspândita, de asemenea si in țările africane. Utilizarea ei la probleme de sanatate este atribuită indienilor indigeni din Ecuador, Venezuela, Bolivia și Columbia. Chiar aici se afla planta Cuti Cuti la altitudini de 250-1900 metri.
De asemenea, merită menționat faptul că întregul rod de plante de splină este foarte apreciat de herbalisti, de medicii vechi și de fitofarmacologii contemporani. Acesti ferigi au fost descrisi, de exemplu, de medicul antic Pedanius Dioscorides și in zilele noastre sunt supuse cercetărilor științifice.
Specialiștii sunt interesați în mod deosebit de substanțe pe care Cuti Cuti le contine, dotorita carora a ajuns la conștientizarea publică care tanjeste dupa bunăstarea mentala și fizica. Până în prezent, in aceasta planta au descoperit aminoacizi, flavonoide, tanini, stilbeni, mucilagii, acid p-cumaronic și altele.
Cuti Cuti este recoltata manual prin tăiere in partile chiar deasupra solului. Frunzele și tulpinile trebuie uscate foarte fin, tăiate în bucăți mici și sortate. Pentru fitoterapie, ierburile se cultivă pe plantații unde se află sub supraveghere.
Planta uscată poate fi preparată prin fierbere (vezi Instrucțiunile noastre de preparare) și macerare. În acest caz, două linguri Cuti Cuti se toarnă cu 0,5 litri de apă rece. Totul trebuie fiert aproximativ 5 minute. Decoctul este lăsat să stea câteva ore (ideal peste noapte) dupa ce planta se scoate din bautura si se poate savura.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 °C | 10-15 minute | 1 linguriță la 500 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Peste aproximativ 1 linguriță de Cuti Cuti adăugați 1/2 de litru de apă fierbinte (80°C).
- Lăsați la infuzat 10-15 minute, apoi strecurați. Îndulciți cu miere, dacă este necesar.
Se bea cald, 1 cană de 2-3 ori pe zi.