FRUNZE DE CÂNEPĂ TYGRA prelucrate manual - CBD 583 mg/kg
Cânepa are mai mult de o mie de soiuri diferite. Este cultivată aproape peste tot în lume, iar proprietățile sale sunt evidențiate de milioane de oameni. Încercați ceaiul de frunze și flori din soiul Tygra. Vă ajută la regenerare, la restabilirea echilibrului și susține un somn de calitate. Datorită conținutului de canabinoizi, flavonoide, terpene și vitamine, obțineți un ajutor natural pentru o varietate de situații. De exemplu, în caz de inflamație, anxietate sau dureri.
Compoziție
INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Ceaiul preparat din frunze de cânepă Tiger are un gust de plante, ușor ierbos. Infuzia are o culoare galbenă deschisă.
ORIGINEA PLANTEI
Genul botanic de cânepă (Cannabaceae) are mai multe specii, însă numărul lor exact este discutabil. Cânepa cuprinde trei specii principale: Cannabis sativa, Cannabis indica și Cannabis ruderalis, dar experții pun la îndoială dacă speciile nu se suprapun și unele dintre ele nu sunt o singură subspecie. În orice caz, este o plantă anuală, dioică (unele plante sunt de sex masculin, altele de sex feminin), care se caracterizează printr-o tulpină lungă, frunze mari împărțite în foliole lanceolate, cu marginea crestată. Florile, de culoare galben-verzuie, sunt grupate în inflorescențe asemănătoare cu un spic. Fructul este o nuculă brun-cenușie, netedă. Cânepa provine din Asia Centrală, unii oameni de știință menționează chiar și Asia de Sud.
Cea mai utilizată și răspândită este Cannabis sativa. Este o plantă de cultură ce se cultivă în principal pentru producția de funii, frânghii, produse textile, hârtie, dar și brichete sau materiale izolatoare. Dar, este populară și ca medicament. Cea mai veche însemnare scrisă a consumului de cânepă a fost făcută de istoricul grec Herodot. Se referă la baia de aburi cu cânepă vizitată cu plăcere de greci și romani. Faima cânepei s-a răspândit și în imperiul islamic până în Africa de Nord. În 1545, spaniolii au dus-o în Chile, de unde s-a răspândit în America de Nord. Localnicii au făcut din ea frânghii, haine și hârtie.
Cânepa este bogată în vitamine, minerale, fibre, terpeni, clorofilă, flavonoide și canabinoizi. Acest din urmă grup include compuși precum THC, CBD, CBC.
Tetrahidrocannabinolul (THC) este principala substanță psihotropă din cânepă, de aceea există o dezbatere de lungă durată cu privire la interzicerea, restricționarea sau ajustarea cultivării de cânepă. O directivă a ONU a impus în 1961 o interdicție mondială de cultivare a cânepei. În urma adoptării sale, au fost produse soiuri cu un conținut redus de THC, iar din anii 1980 în UE a fost posibilă cultivarea soiurilor de cânepă cu un conținut maxim de THC de 0,2% (sub termenul de cânepă tehnică). În Republica Cehă, problema este reglementată de legea din 1998, care prevede conținutul maxim de THC admis de 0,3%.
Însă, ceaiurile și infuziile de cânepă nu au pierdut mult din beneficiile lor prin aceste reglementări. Datorită canabidiolului (CBD), care nu este psihoactiv, acestea oferă multe beneficii pozitive. Ca și canabichromenul (CBC), acestea ajută printre altele în inflamații, durere, dispoziție proastă și indigestie.
Soiul Tiger pe care acum aveți ocazia să-l încercați conține 583 mg/kg CBD, conținutul de THC este sub 0,2 procente. Soiul a fost produs în 2009. Este o plantă monoică cu un randament mai mare de fibre și un randament mediu de semințe. Cânepa este de obicei tăiată întreagă, iar frunzele sunt uneori culese cu mâna, ca în cazul soiului Tiger. Datorită recoltării manuale, recolta este rafinată și de o calitate excepțională. La final mai adăugăm că frunzele de cânepă din soiul Tiger au fost cultivate fără utilizarea îngrășămintelor sau a produselor de îngrijire industriale.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8-10 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |