

JAPAN COOKING MATCHA - 40 g
Ati gustat Matchasmoothie? Matchatort de cocos? Matchaciocolată? Sau poate Matchaunt? Incă nu? Atunci să exerimentati nu este niciodată prea târziu. Profitați de marile efecte asupra sănătății și culorile verzi unice a prafului tradițional de ceai. Surprindeți oaspeții dvs. cu un meniu special. După toate deserturile minunate, desigur, serviti Matcha si ca ceai.
Compoziție
Ceai verde Japan MATCHA 100%Infuzia și gustul ceaiului
Unii spun, că-ți trebuie timp să te obișnuiești cu gustul Matcha, alții îi plac imediat. Pulberea verde bătută în apă fierbinte, are în orice caz, un gust neobișnuit. Mai întâi dulceag, apoi ușor astringent. Și delicat. Pentru majoritatea degustatorilor nu este suficientă o singură sorbitură. Dacă se vor bucura de câteva, vor descoperi cu siguranță farmecul Matchei.
Matcha nu trebuie preparată numai ca o băutură. Din ce în ce mai populare sunt deserturile verzi, glazurile verzi, sosurile verzi. Datorită gustului său decent, Matcha poate fi combinată cu diverse alimente. Le adaugă prospețimea dorită, dar nu acoperă gustul original.
Originea ceaiului
Tradiția băutului de Matcha este atribuită japonezilor. Cu toate acestea, bazele pregătirii rituale a ceaiului Matcha, au fost puse în China. Se întâmpla cândva în secolul al șaptelea. În Japonia a pătruns Matcha abia cu 500 de ani mai târziu.
Matcha este produsă din cele mai bune frunze de ceai, care sunt recoltate dimineața foarte devreme, înainte să cădă roua. Arborii de ceai sunt acoperiți pentru o lungă perioadă, pentru a produce mai multă clorofilă, și a avea astfel un gust mai dulce. Smulgerea frunzelor este făcută, desigur, în întregime manual. De asemenea, procesarea în sine este un proces delicat, metoda sa precisă fiind transmisă de fermieri, din generație în generație, ca un secret.
După recoltare, frunzele sunt expuse unei scurte șederi la aburi pentru a preveni fermentarea și pentru a păstra culoarea verde. Urmează o uscare foarte blândă cu aer rece circular. Vine apoi la rând pregătirea specială a tulpinilor și a venelor. Fulgii verzi care se formează astfel (sencha) sunt măcinați într-o pulbere de ceai fină. În producția tradițională, pentru măcinat sunt folosite morile de piatră.
Matcha poate fi utilizată pentru prepararea unui ceai delicios (prin baterea pulberei în apa fierbinte), precum și o aromă (și colorant) interesantă într-o varietate de deserturi, băuturi de fructe și produse de patiserie.
Recomandăm păstrarea pulberei Matcha într-un ambalaj ermetic, fără accesul luminii și umidității, în mod ideal în frigider. Evitați însă schimbările frecvente de temperatură cauzate de scoatere și returnărea pulberei Matcha în frigider.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Pregătiți apă fierbinte care a fiert și s-a răcit la 75 °C
- Puneți o jumătate de linguriță de ceai Matcha într-un bol sau pahar și turnați peste apă fierbinte pregătită (aproximativ 100 ml)
- Cu ajutorul unui tel de ceai sau a unui mixer electric de lapte, amestecați și bateți Matcha
- Spuma subțire după o clipă se va îngroșa.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CHINA SENCHA - ceai verde

JAPAN GYOKURO - ceai verde
