JIAOGULAN - planta nemuririi (vrac)
Omenirea cunoaște Jiaogulan de 600 de ani. Și l-a denumit planta nemuririi. Botanic, este un ginseng cu cinci foi, extrem de popular în medicina naturistă pentru capacitatea sa de a susține imunitatea și de a preveni majoritatea bolilor. În China, s-a descoperit că populația care îl folosește în mod regulat are cei mai mulți centenari din lume. Vă alăturați?
Compoziție
Jiaogulan - planta nemuririi 100%INFUZIE
Infuzia din această plantă neobișnuită are o culoare verde-galbenă deschisă. Infuzia este dulce. Vom găsi și o ușoară prospețime ierboasă în ea. Astringența este neglijabilă.
ORIGINE
Jiaogulan provine din munții din sudul Chinei, dar s-a extins treptat în Thailanda și Japonia. Denumirea botanică a plantei agățătoare din familia Cucurbitaceae, este Gynostema pentaphyllum, dar poate fi găsită și sub denumirile de Ginseng Sudic sau Planta Nemuririi, xianxao (China) sau amazachuru (Japonia). Este rezistentă la îngheț și mulți grădinari din Europa o cultivă în ghivece. Dar, nu se poate spune că efectele unor plante crescute astfel sunt depline. Condițiile climatice complet diferite, compoziția solului și intensitatea luminii solare vor schimba gustul și compoziția chimică a materialului vegetal.
Pentru a prepara o infuzie din Jiaogulan, se adună frunzele, pețiolii și puțină tulpină. Planta este uscată cu grijă fără adăugarea de substanțe chimice. Un astfel de „ceai” trebuie păstrat la rece sau cel mult la temperatura camerei. Un mediu uscat, întunecat și fără aer sunt importante. Ca și alte materiale vegetale uscate, Jiaogulan absoarbe foarte repede mirosurile din jur.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
90 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță de ceai la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.