075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Kenya Oolong Embu County

Cod: 1763

Ceaiul kenyan este diferit. În special ceaiul oolong. Gustul său este descris ca fiind asemănător unui lichior, foarte bogat și corpolent. În cazul ceaiului Kenya Oolong Embu County, trebuie să completăm această caracteristică cu note de malț și nuci. Acesta este unul dintre cele mai bune ceaiuri oolong din Kenya pe care îl puteți alege. Aroma sa de miere este extrem de atrăgătoare și putem paria că, după prima înghițitură, veți dori mai mult.

Pachete mari:
Pachete mici:
62,2 Lei /250 g 24,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Kenia
Regiune
Regiune:
Embu County
Gust
Gust:
Moderat dulce, Nucă subtext
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1500 - 1800 m

Compoziție

Oolong Kenya Embu County 100%

INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI

Ceaiul Kenya Oolong Embu County oferă o infuzie de culoare deschisă de chihlimbar. Aroma amintește de miere, iar în gust puteți observa malț și nuci. Ceaiurile oolong sunt ceaiuri semi-fermentate și conțin mai puțină cofeină decât ceaiurile negre, ceea ce le face potrivite pentru a fi savurate pe parcursul întregii zile. Puteți să infuzați acest ceai oolong special de până la cinci ori la rând. De fiecare dată veți obține o băutură cu o aromă și un gust ușor diferit.

ORIGINEA CEAIULUI

Când vine vorba de ceai, Kenya este unul dintre principalii cultivatori din lume. Primii arbori de ceai au apărut în Kenya la începutul secolului XX, iar două decenii mai târziu, țara comercializa ceai pe piețele mondiale. În prezent, ceaiul este principala cultură de export din care Kenya obține cele mai multe venituri în valută. Cei mai mulți procesatori se concentrează pe ceaiurile negre, verzi, galbene și albe, ce cele mai multe ori mărunțite. Însă, spre deosebire de alți fermieri africani, unii cultivatori kenyeni furnizează, de asemenea, ceai cu frunze întregi de o calitate excepțională. Ceaiul Kenya Oolong Embu County este un exemplu în acest sens.

Caracteristicile sale specifice se datorează în principal locului în care este cultivat. Solul kenyan, de un roșu intens, este bogat în minerale, iar altitudinea ridicată permite arborilor de ceai să aibă suficient timp pentru a crește încet și a produce o cantitate semnificativă de antioxidanți în frunze. Arborii de ceai profită, de asemenea, de zilele lungi și însorite.

Cultivarea arborilor de ceai (la fel ca și a arborilor de cafea, a nucilor de macadamia și a porumbului) este esențială pentru regiunea Embu. Plantațiile de ceai sunt situate mai ales la înălțime, pe versanții munților Kenya, la o altitudine de aproximativ 1 500 - 1 800 m. Plantațiile sunt înconjurate de păduri tropicale, care le oferă nu numai umbră, dar și umiditate și substanțe nutritive. Prin urmare, nu este nevoie de utilizarea pesticidelor pentru cultivarea lor.

Kenya Tea Development Agency (KTDA) supraveghează cultivarea, recoltarea și comercializarea ceaiului, având 66 de fabrici de prelucrare și peste o jumătate de milion de fermieri. Aceștia cultivă aproximativ 100.000 de hectare de teren. Membrii KTDA produc anual peste 60% din ceaiul kenyan, iar restul revine marilor companii.

Kenya Oolong Embu County este unul dintre ceaiurile care se produce manual, ceea ce înseamnă că lucrătorii l-au cules treptat, în cicluri, având grijă să selecteze frunzele și mugurii tineri. Procesul tradițional presupune macerarea la soare, timp în care din ceai se elimină parțial umiditatea. Nivelul de umiditate din frunze este esențial pentru timpul de oxidare a polifenolilor din ceai. Următoarea etapă constă în scuturarea ceaiului în coșuri și presarea ușoară a acestuia cu palmele mâinilor. Apoi, ceaiul trebuie întins și încălzit. Acest lucru va opri procesele de oxidare. Urmează rularea în forma dorită și încălzirea lentă la o temperatură scăzută. În cele din urmă, frunzele care nu corespund standardelor sunt îndepărtate de către lucrători, iar restul este împachetat cu grijă.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 80 - 90 °C Timp de pregătire 5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul oolong se prepară cu apă la o temperatură de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml.
  2. Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Se infuzează timp de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - ceai negru

Acest Assam primeste cinci stele în toate categoriile! Oamenii locali îl beau foarte puternic și intradevar dulce. Se adaugă lapte, iar în Himalaya se mai pune cardamom și alte condimente. Se toarnă în cești mici și se servesc cu dulciuri. În India, consumul de ceai este elementul central al zilei, momente de conversatii sau la incheierea unei intelegeri. Lăsați-vă dusi de inspirație! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,2 Lei /250 g 24,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024

ROOIBOS
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROOIBOS

Vorbele despre gustul minunat și efectele enorme pentru sănătate ale Rooibos sălbatic se răspândesc în întreaga lume. Din Africa de Sud, Cederberg a sosit în America, Asia și Europa. O plantă necunoscută care crește doar într-o zonă foarte mică, oferă o băutură, care nu este un ceai adevărat, dar popularitatea acesteia este foarte mare. Gustului său captivant si decent se supun toti in rapiditate! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
43,3 Lei /250 g 17,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024

LAPTE OOLONG
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

LAPTE OOLONG

Laptele, așa cum îl știm, este delicat, neted, catifelat, dulce.... Cum poate fi un ceai Oolong de lapte? Exact la fel! Milk Oolong, o delicatesă din Taiwan, are un gust neobișnuit de fin și o aromă dulceagă. Este cultivat într-un peisaj natural uimitor, plin de dealuri și podișuri verzi. Producției acestui ceai se acordă o atenție deosebită. Nu e de mirare că este unul dintre cele mai apreciate soiuri. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
111,4 Lei /250 g 44,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »