

MATCHA JAPAN ORIGINAL PREMIUM BIO - 30g
Ceaiul original japonez Matcha Hikari, conceput pentru scopurile ceremoniale a ceaiului. Este colectată manual și produsă numai din frunze de ceai de cea mai înaltă calitate. Frunzele se aburesc foarte atent, uscate și măcinate pe pietre de granit, iar această metodă de producție a rămas neschimbată pentru mai mult de 800 de ani.
Compoziție
Ceai verde Matcha Japan Premium Organic 100%Mai multe despre ceaiul MATCHA MATCHA JAPAN ORIGINAL PREMIUM BIO
Spre deosebire de alte ceaiuri verzi, ceaiul Matcha este măcinat și, prin urmare, se consumă întreg și nu doar ca extract. Datorită acestui lucru, se utilizează toate substanțele active, cum ar fi vitaminele, antioxidanții, mineralele și fibrele. Utilizarea este de până la 15 ori mai mare decât în cazul ceaiului verde obișnuit.
Este necesară cel puțin o oră pentru ca pietrele de granit să producă 30 de grame din acest ceai de lux. Matcha strălucește datorită culorii sale verzi, oferă o experiență gustativă intensă și delicat dulce, care îi va uimi pe toți cunoscătorii.
Concentrația ridicată de aminoacizi de L-teanină, precum și vitaminele, antioxidanții, mineralele și fibrele menționate vă vor oferi o energie naturală, care va dura 3-6 ore.
Potrivit unor surse chineze (din secolul al III-lea e.n.), ceaiul verde sub această formă a fost folosit ca „leac” pentru a trata inflamațiile, febra și multe alte probleme. Undeva în jurul anului 1190, un călugăr budist japonez a adus Matcha și noua sa metodă de preparare în Japonia și l-a consumat sub formă de ceai. Metoda de preparare a acestuia a fost similară celei de astăzi, pudra de ceai măcinat se punea în apă fierbinte și se amesteca.
Culoarea ceaiului Matcha: culoarea băuturii este verde smarald.
Gust ceaiului Matcha: delicat și dulce, cu doar un indiciu de astringență.
Metoda de prelucrare: diferența în prelucrarea ceaiului Matcha comparativ cu alte ceaiuri verzi constă în principal în perioada diaintea culesului. Cu aproximativ 20 de zile înainte de cules, plantațiile de ceai sunt umbrite artificial cu plase, astfel încât să împiedice cât mai mult accesul luminii naturale. Motivul este, pe de o parte, efortul de a aduce cât mai aproape posibil condițiile în care a fost cultivat ceaiul în trecut, dar mai ales pentru că arbuștii de ceai Matcha încep astfel să compenseze pierderea luminii prin creșterea conținutului de clorofilă din frunze. Ulterior, ceaiul este cules manual și cele mai bune frunze de ceai sunt procesate prin expunerea la aburi, uscate și tăiate pentru ceaiul Matcha. Frunzele de ceai sunt apoi măcinate încet între pietre tradiționale de granit. Pe tot parcursul pregătirii, întregul proces este atent monitorizat și trebuie să îndeplinească cele mai înalte standarde.
Calitatea ceaiului Matcha: pentru acest ceai se utilizează numai frunzele culese manual din primele recolte din primăvară (uneori între aprilie și mai). Datorită acestui fapt, ceaiul este cel mai proaspăt și de cea mai bună calitate. Dulceața și gustul unic al acestui ceai se datorează aminoacizilor naturali de L-teanină și fibrelor vegetale.
Ceaiul Matcha și sănătatea: consumând ceaiul verde beneficiați de antioxidanți, vitamine, minerale, fibre și alte substanțe sănătoase într-o formă complet naturală. Matcha conține toate aceste substanțe într-o cantitate crescută și, în plus, are o cantitate mare de L-teanine, care sunt aminoacizi naturali. Toate aceste substanțe ajută la menținerea corpului și a spiritului într-un echilibru mai bun și la obținerea unei energii mai mari.
Prepararea originală a ceaiului Matcha este un ritual foarte complex și complicat = ceremonia ceaiului tradițional japonez, care este foarte strâns legată de cultura japoneză. Într-o astfel de ceremonie a ceaiului, este vorba mult mai mult decât consumul ceaiului, este o experiență estetică și socială complexă. Descrierea acestei ceremonii a ceaiului este un subiect de carte și înțelegerea ritualului necesită de ani de studiu.
Instrucțiuni de preparare
- Pregătiți apă fierbinte care a fiert și s-a răcit la 75 °C
- Puneți o jumătate de linguriță de ceai Matcha într-un bol sau pahar și turnați peste apă fierbinte pregătită (aproximativ 100 ml)
- Cu ajutorul unui tel de ceai sau a unui mixer electric de lapte, amestecați și bateți Matcha
- Spuma subțire după o clipă se va îngroșa.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

LINGURITA DIN BAMBUS PENTRU CEAI MATCHA - CHASHAKU

TEL PENTRU CEAI MATCHA - CHASEN

Termometru pentru ceai în cutie de lemn
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

LINGURITA DIN BAMBUS PENTRU CEAI MATCHA - CHASHAKU

TEL PENTRU CEAI MATCHA - CHASEN
