

MATCHA SHIZUOKA JAPAN GREEN TEA BIO - 30g
Pe insula Honshu, lângă Oceanul Pacific, există o prefectură care produce patruzeci de procente din ceaiul verde japonez.Si o stie la fel pe Matcha. Matcha excelentă! În grădinile de ceai Shizuoka, in umbra rogojinelor, în fiecare an cresc frunze fine, suculente de culoare verde inchis. Printr-un proces delicat fermierii produc Matcha care cucerește Europa. Umami gustos.
Compoziție
Ceai verde Matcha Japan Premium Organic 100%Infuzie și gustul ceaiului
Acest ceai japonez organic are un gust diferit față de alte ceaiuri asemănătoare. Dacă nu ați cunoscut încă al cincilea gust numit umami, aveți o oportunitate acum. Un concept japonez special pentru acidul glutamic și sărurile sale (glutamați) a fost folosit pentru prima dată în anul 2000. Umami poate fi găsit și în carne, pește, roșii coapte sau brânzeturi. În plus față de această particularitate, gustul lui Matcha din Shizuoka caracterizează dulceața care persistă în gură. Matcha are o culoare verde deschis, dacă este bine amestecată, creează o spumă frumoasă.
Originea ceaiului
Trebuie să găsim originea acestui ceai organic în grădinile de ceai din prefectura japoneză Shizuoka (Shizuoka). Este situat pe insula Honshu, iar ceaiul a fost raportat că a fost acolo din 1241, când semințele sale au fost aduse de un călugăr chinez. Climatul blând Shizuoka, apa de calitate și proximitatea marilor porturi au ajutat prefectura să devină unul dintre cei mai importanți producători de ceai verde din lume. Grădinile se întind de obicei la poalele muntelui sacru Fuji. Pe lângă frunzele de ceai, există și portocale, hrean japonez (wasabi), căpșuni, pepeni de seră și flori.
Fermierii specializați în producția de ceai verde Matcha trebuie să umbrească ceaiul. Câteva săptămâni sub covorașele va provoca o producție mai mare de clorofilă și aminoacizi, care sunt substanțe pentru gust, culoare și efecte ale Matcha absolut necesare. Cele mai bune frunze sunt recoltate manual. Fără o înfășurare, ele sunt uscate și apoi îndepărtate de vene și părți lemnoase. Acest lucru creează așa-numita Tenca.Sfărmarea pe morile de piatră se transformă într-o pulbere verde strălucitoare, asemănătoare cu pulberea
Matcha,și este întotdeauna vândut în cutii originale cu o greutate specifică de conținut. Acest lucru este necesar pentru a păstra cât mai proaspete posibil.
Nu trebuie să uităm că Japonia Matcha Shizuoka a primit certificatul BIO. Arborii de ceai au fost crescuți sub regimul de agricultură ecologică și, chiar și atunci când a fost produsă, nu a avut loc nici o contaminare cu poluanți industriali.
Ceremonia Cha-no-yu, care aparține în mod inerent lui Matcha, implică amestecarea pulberii de ceai în apă fierbinte folosind o măturică specială din bambus. Băutura nu este fierbinte.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Pregătiți apă fierbinte care a fiert și s-a răcit la 75 °C
- Puneți o jumătate de linguriță de ceai Matcha într-un bol sau pahar și turnați peste apă fierbinte pregătită (aproximativ 100 ml)
- Cu ajutorul unui tel de ceai sau a unui mixer electric de lapte, amestecați și bateți Matcha
- Spuma subțire după o clipă se va îngroșa.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

LINGURITA DIN BAMBUS PENTRU CEAI MATCHA - CHASHAKU

TEL PENTRU CEAI MATCHA - CHASEN

Termometru pentru ceai în cutie de lemn
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

LINGURITA DIN BAMBUS PENTRU CEAI MATCHA - CHASHAKU

TEL PENTRU CEAI MATCHA - CHASEN
