

MATCHA WAZUKA PREMIUM JAPAN GREEN TEA BIO - 30g
Protejate de soare, uscate cu atenție, eliberate de nervuri și codițe, măcinate până la o pulbere fină. Frunzele de ceai care au onoarea să facă parte din băutura ceremonială Matcha sunt prelucrate cu grijă de la început până la sfârșit. În schimb, vor oferi totul: un gust unic, o culoare verde superbă, o cantitate imensă de aminoacizi și antioxidanți. Și în plus suficientă teină, vitamine și minerale. Cea mai înaltă clasă este pur și simplu cea mai înaltă clasă.
Compoziție
Ceai verde Matcha Japan Premium Organic 100%INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Gustul ceaiului Matcha este complex și interesant în același timp. La început percepem o condimentare plăcută, apoi o astringență slabă și la final o dulceață care persistă. Băutura are o culoare verde deschisă. Dacă o preparați corect, suprafața va fi acoperită cu spumă și Matcha se va îngroșa.
ORIGINEA CEAIULUI
Prefectura Wazuka este situată în sudul insulei japoneze Honshu. Este o zonă predominant agricolă care se mândrește cu producția de ceaiuri verzi de o calitate excepțională. Se menționează că include 300 de grădini de ceai. Cele mai multe dintre ele au fost înființate în așa-numita perioadă Kamakura (1192-1333), care a stat la baza nenumăratelor poezii și cărți despre lupta pentru autonomie, atentate și multe schimbări culturale și economice din Japonia.
Producția de ceai din Wazuka se concentrează pe Sencha și Matcha. Grădinile de ceai oferă un spectacol uluitor pe tot parcursul anului, așa că nu este de mirare că zona dintre munți este foarte populară pentru turiștii. Festivalul anual Chagenkyo Matsuri contribuie, de asemenea, la popularitatea sa, aducând experiențe de ceai de neuitat pentru mii de oameni în primul weekend din noiembrie.
Arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) trebuie pregătiți într-un mod special înainte de producția ceaiului Matcha. Timp de 3-4 săptămâni, sunt acoperiți cu rogojini, care permit să pătrundă doar 10% din razele soarelui spre frunzele lor. Astfel crește producția de clorofilă și aminoacizi. Acestea stau în spatele culorii, gustului și a efectelor benefice pentru sănătate ale ceaiului Matcha. Recoltarea se face exclusiv manual. Doar cele mai delicate frunze tinere ajung în coșuri. Fără alte manipulări, acestea sunt uscate cu grijă iar părțile lemnoase și nervurile sunt eliminate din ele. Așa-numita Tencha este măcinată cu ajutorul pietrelor de granit până când se transformă într-o pudră fină de ceai verde. Matcha se ambalează în cutii pentru a preveni contactul cu lumina și umiditatea.
Unicitatea ceaiului Matcha Wazuka Premium Japan Green Tea este subliniată de originea organică a ceaiului - arborii sunt cultivați fără utilizarea îngrășămintelor industriale și a produselor de îngrijire.
Când scriem despre Matcha, trebuie să menționăm cel puțin pe scurt ceremonia pregătirii sale. Chanoyu este cel mai cunoscut ritual, în care Matcha este bătut cu apă caldă într-un bol lat, cu ajutorul unui tel de bambus.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Pregătiți apă fierbinte care a fiert și s-a răcit la 75 °C
- Puneți o jumătate de linguriță de ceai Matcha într-un bol sau pahar și turnați peste apă fierbinte pregătită (aproximativ 100 ml)
- Cu ajutorul unui tel de ceai sau a unui mixer electric de lapte, amestecați și bateți Matcha
- Spuma subțire după o clipă se va îngroșa.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

LINGURITA DIN BAMBUS PENTRU CEAI MATCHA - CHASHAKU

TEL PENTRU CEAI MATCHA - CHASEN

BOL TRADIȚIONAL JAPAN MATCHA - CHAWAN

Termometru pentru ceai în cutie de lemn
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

BIG JADE EARRING - ceai alb
