

MOZAMBIC OP GREEN MONTE METILILE BIO - ceai verde
La fel ca dealurile luxuriante verzi din Mount Namuli, și ceaiul local are o culoare uluitoare de smarald. Dar, atrage nu numai prin culoarea sa. Este plin de lăstari delicați, este cultivat organic și în ceașcă va bucura cu un gust proaspăt, ușor floral. Lăsați-vă purtați într-o excursie la grădina de ceai din Africa de pe Monte Metilile. Oferă lumii unul dintre cele mai bune ceaiuri africane!
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde Mozambic OP Green Monte Metilile BIO are un gust delicat, proaspăt, cu o notă finală florală. Per total răsună foarte armonios. Infuzia are o culoare galbenă deschisă și un parfum delicat în care se pot distinge notele florale. Încercați acest ceai verde nu numai în varianta fierbinte, dar și în varianta cu gheață. Este extrem de răcoritor.
Originea ceaiului
Când vine vorba de ceai verde, puțini oameni își imaginează frunzele de ceai chiar din Mozambic. Cu toate acestea, după citirea acestui text, se poate schimba ceva. Cel puțin așa sperăm. Țara din Africa de Est produce ceai de înaltă calitate în ultimii ani și este pe cale să revină în topul mondial. După decenii de declin al grădinilor de ceai locale, Mozambicul pare să înceapă o nouă călătorie a ceaiului. Ținem pumnii!
De îndată ce veți gusta ceaiul Mozambic OP Green Monte Metilile BIO, imediat va fi clar că nu exagerăm. Numai abrevierea OP (Orange Pekoe) din denumirea sa atrage atenția asupra proporției ridicate de vârfuri delicați și prețioși. Porecla BIO vă asigură de originea organică a ceaiului și numele grădinii Monte Metilile risipește orice îndoieli cu privire la origine. Este o plantație îngrijită de societatea Cha de Magoma care investește resurse considerabile în revitalizarea sa. Aproape toate grădinile de ceai din Mozambic au suferit daune considerabile în ultimele decenii. Declinul industriei ceaiului (apropo - Mozambic era al doilea cel mai mare exportator de ceai din Africa în anii 1960) s-a datorat războiului civil de cincisprezece ani, precum și condițiilor sociale și economice dificile din țară.
Grădina de ceai Monte Metilile este situată pe 2 560 de hectare din regiunea Mount Namuli. Este o zonă situată pe poalele munților, care sunt pe locul doi ca înălțime din Mozambic, acoperite de pădurile tropicale, care se caracterizează printr-o biodiversitate ridicată. Plantația în sine se află la o altitudine de 1 200 de metri deasupra nivelului mării, într-un loc care oferă arborilor de ceai un raport ideal de lumină solară și umiditate, precum și condiții excelente de sol.
Ceaiul Mozambic OP Green Monte Metilile BIO aparține ceaiurilor tradiționale, adică prelucrate cu atenție și manual. La începutul întregului proces este culegerea lăstarilor de ceai, pe care muncitorii îi lasă să ofilească pentru o perioadă scurtă de timp. Aceasta este urmată de rulare (pliere). Astfel se eliberează sucul din celule necesar oxidării enzimelor. În cazul ceaiurilor verzi, faza de oxidare este foarte scurtă, urmată de uscarea, sortarea și ambalarea ceaiului.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul verde Mozambic OP Green Monte Metilile BIO se prepară cu apă clocotită de 70-80 °C, în raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CHINA GUNPOWDER SUPER - ceai verde

CHINA SENCHA - ceai verde
