075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Taiwan Amber Oolong

Cod: 1760

Cine l-a gustat ​​a folosit cuvinte precum foarte frumos, captivant, unul dintre cele mai uimitoare, absolut delicios. Dacă ceaiul Taiwan Amber Oolong se va regăsi în ceainicul dvs., le veți da dreptate. Este un ceai plăcut, dulce și aromat. Frunzele pentru producția sa se culeg pe tot parcursul anului, astfel încât fiecare sortiment este absolut unic. Îl puteți savura atât fierbinte cât și cu gheață.

Pachete mari:
Pachete mici:
249,9 Lei /250 g 100,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 5. 12. 2022
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Taiwan
Regiune
Regiune:
Chiayi County
Gust
Gust:
Fructat, Dulce, Aromatică
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1000m - 1500m

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul Taiwan Amber Oolong oferă o infuzie de culoarea chihlimbarului, care are un gust ușor prăjit și lemnos, cu un parfum delicat de flori și dulceag. Veți identifica în gust dulceața și notele de fructe, astringența este destul de scăzută spre medie.

Ceaiurile oolong aparțin ceaiurilor, care sunt excelente atât fierbinți, cât și cu gheață - puteți prepara un ice tea minunat din ele.

Originea ceaiului

Ceaiurile olong din Taiwan sunt considerate unele dintre cele mai bune din lume. Prima mențiune despre ele vine de acum 400 de ani și popularitatea lor nu scade în niciun fel. Le găsiți și sub denumirea de wu long tea. Sunt ceaiuri semifermentate, bogate la gust, de obicei cu gust dulce de miere, cu un final plăcut și lung.

Condițiile naturale din Taiwan sunt perfecte pentru cultivarea arborilor de ceai. Arbuștii plantați la altitudini mari sunt influențați de fluctuațiile de temperatură dintre zi și noapte, precum și de ceața frecventă și umiditatea ridicată. Datorită acestui lucru și, de asemenea, datorită îngrijirii fermierilor taiwanezi, ceaiurile oolong locale sunt cu adevărat de top.

Mai exact, Amber Oolong provine din partea de sud-vest a țării, din zona numită Chiayi County. Majoritatea teritoriului este formată din câmpii fertile, care încet, de la vest la est, se ridică în dealuri. Regiunea este cunoscută pentru priveliștile sale uluitoare spre răsăritul soarelui, din peisajul rural ondulat, iar turiștii o vizitează și pentru traseele forestiere izolate, cascadele și văile liniștite. Printre iubitorii de ceai, Chiayi County este locul de unde provin cele mai bune ceaiuri oolong taiwaneze crescute la mare altitudine.

Interesant este faptul că fermierii produc recolte pentru ceaiurile oolong de cinci ori pe an, din aprilie până în decembrie. Este necesar ca fermentația să se oprească foarte repede. Fermentația începe în frunze imediat după culegere și strivire blândă. Imediat ce recolta ajunge la fabrica de procesare, muncitorii o lasă pentru scurt timp să veștejească într-o încăpere la o temperatură de aproximativ 25 ⁰C. În câteva zeci de minute, o parte din apă se evaporă din frunze și aroma lor se schimbă ușor.

Apoi urmează o serie de scuturări, care perturbă structurile celulare și eliberează mai multe enzime, care susțin fermentația ulterioară. Nu mai târziu de trei ore după această etapă, ceaiul este expus la o temperatură ridicată, în urma căreia procesul de fermentație se oprește. Apoi urmează rularea ceaiului, uscarea, sortarea și împachetarea.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 80 - 90 °C Timp de pregătire 5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceaiul Oolong se toarnă apă fierbinte de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


OOLONG FORMOSA FANCY
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

OOLONG FORMOSA FANCY

Una dintre cele mai rare si scumpe ceaiuri în toată frumusețea sa! Când în 1590 frumoasa insulă din Taiwan au descoperit navigatorii, au strigat: Formosa! La nouă mile de la coasta Chinei, au văzut o oază verde acoperită cu ceață. Entuziasmul acestei splendoare este împărtășită de oamenii din întreaga lume cu ceaiuri unice. Oolong-urile din Taiwan sunt pur și simplu Formosa. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
163,7 Lei /250 g 65,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 5. 12. 2022

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM

Cine nu a gustat nici unul dintre Oolong-urile de lapte, ar trebui să o facă. De fapt - cine nu a gustat încă nici unul dintre cele mai bune Oolongi din lapte. Deoarece diferențele sunt si printre ceaiuri. China Milky Oolong Premium cu aromă fructată incredibil de plăcută nu trebuie sa lipsească in colecția dvs. de ceaiuri. Vă face plăcere imediat la deschiderea săculețul. Miros extraordinar si un gust minunat. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
174,4 Lei /250 g 69,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 5. 12. 2022

CHINA GABALONG BIO - oolong
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CHINA GABALONG BIO - oolong

Gabalong este o adevărată raritate. Niciun alt ceai nu este fermentat într-un mediu saturat de azot, nu conține la fel de mult acid gamma-aminobutiric și nici gust de caramel și ciocolată. Beți o ceașcă de ceai incredibil de delicios și în același timp un ceai pentru îmbunătățirea condiției. Infuzia are o culoare aurie uimitoare, aroma este plăcută, dulce. Ceaiul China Gabalong BIO este plăcut în toate felurile. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
223,1 Lei /250 g 89,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 5. 12. 2022

Ați vizualizat


SENCHA VIȘINE ÎN ROM- ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SENCHA VIȘINE ÎN ROM- ceai verde

Pachete mari:
Pachete mici:
47,5 Lei /250 g 19,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 5. 12. 2022
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »