

Taiwan Amber Oolong
Cine l-a gustat a folosit cuvinte precum foarte frumos, captivant, unul dintre cele mai uimitoare, absolut delicios. Dacă ceaiul Taiwan Amber Oolong se va regăsi în ceainicul dvs., le veți da dreptate. Este un ceai plăcut, dulce și aromat. Frunzele pentru producția sa se culeg pe tot parcursul anului, astfel încât fiecare sortiment este absolut unic. Îl puteți savura atât fierbinte cât și cu gheață.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Taiwan Amber Oolong oferă o infuzie de culoarea chihlimbarului, care are un gust ușor prăjit și lemnos, cu un parfum delicat de flori și dulceag. Veți identifica în gust dulceața și notele de fructe, astringența este destul de scăzută spre medie.
Ceaiurile oolong aparțin ceaiurilor, care sunt excelente atât fierbinți, cât și cu gheață - puteți prepara un ice tea minunat din ele.
Originea ceaiului
Ceaiurile olong din Taiwan sunt considerate unele dintre cele mai bune din lume. Prima mențiune despre ele vine de acum 400 de ani și popularitatea lor nu scade în niciun fel. Le găsiți și sub denumirea de wu long tea. Sunt ceaiuri semifermentate, bogate la gust, de obicei cu gust dulce de miere, cu un final plăcut și lung.
Condițiile naturale din Taiwan sunt perfecte pentru cultivarea arborilor de ceai. Arbuștii plantați la altitudini mari sunt influențați de fluctuațiile de temperatură dintre zi și noapte, precum și de ceața frecventă și umiditatea ridicată. Datorită acestui lucru și, de asemenea, datorită îngrijirii fermierilor taiwanezi, ceaiurile oolong locale sunt cu adevărat de top.
Mai exact, Amber Oolong provine din partea de sud-vest a țării, din zona numită Chiayi County. Majoritatea teritoriului este formată din câmpii fertile, care încet, de la vest la est, se ridică în dealuri. Regiunea este cunoscută pentru priveliștile sale uluitoare spre răsăritul soarelui, din peisajul rural ondulat, iar turiștii o vizitează și pentru traseele forestiere izolate, cascadele și văile liniștite. Printre iubitorii de ceai, Chiayi County este locul de unde provin cele mai bune ceaiuri oolong taiwaneze crescute la mare altitudine.
Interesant este faptul că fermierii produc recolte pentru ceaiurile oolong de cinci ori pe an, din aprilie până în decembrie. Este necesar ca fermentația să se oprească foarte repede. Fermentația începe în frunze imediat după culegere și strivire blândă. Imediat ce recolta ajunge la fabrica de procesare, muncitorii o lasă pentru scurt timp să veștejească într-o încăpere la o temperatură de aproximativ 25 ⁰C. În câteva zeci de minute, o parte din apă se evaporă din frunze și aroma lor se schimbă ușor.
Apoi urmează o serie de scuturări, care perturbă structurile celulare și eliberează mai multe enzime, care susțin fermentația ulterioară. Nu mai târziu de trei ore după această etapă, ceaiul este expus la o temperatură ridicată, în urma căreia procesul de fermentație se oprește. Apoi urmează rularea ceaiului, uscarea, sortarea și împachetarea.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul Oolong se toarnă apă fierbinte de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CHINA GABALONG BIO - oolong

TAIWAN NANTOU MING JIAN HONG SHUI OOLONG
