Taiwan Lung Ching - ceai verde
Acest celebru ceai verde vă va încânta cu gustul său delicat, dulce, floral, mătăsos și cu aroma sa pură. Ceaiul Taiwan Lung Ching poate fi găsit și sub denumirea Fântâna Dragonului. Este recognoscibil de la prima înghițitură și este, pe bună dreptate, unul dintre cele mai faimoase zece ceaiuri taiwaneze. Țineți la infuzat pentru puțin timp - vă va răsplăti cu un postgust lung și minunat.
Compoziție
Ceai verde Taiwan Lung Ching 100%INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Ceaiul Taiwan Lung Ching oferă o infuzie cu o culoare magnifică de jad, cu un miros delicat și proaspăt. Gustul său este ușor, dulce, cu elemente florale și un minunat gust ierbos. Pe ansamblu, efectul este armonios. Poate fi savurat pe parcursul întregii zile și se poate infuza de până la trei ori.
ORIGINEA CEAIULUI
Taiwanul se dedică producției de ceaiuri oolong, negre, albe și verzi. Din 1903, Tea Research and Extension Station, sprijinită de guvern, supraveghează calitatea ceaiului, precum și cercetarea și promovarea industriei ceaiului. Din anul 1717 datează cea mai veche atestare a prezenței arborelui de ceai chinezesc (Camellia sinensis) pe insulă. Se spune că arbuștii au fost aduși din Fujian, China, și plantați în regiunea Ruifang din prezent.
În prezent, plantațiile de ceai se situează în regiunile centrale, estice, sudice și nordice ale țării. Chiar la nord se află San Xia, o regiune al cărei nume poate fi tradus ca ""valul triunghiular"". Acesta se referă la faptul că pe teritoriul său se întâlnesc trei râuri: râul Dahan, Sanxia River și Horizontal River.
În prezent, taiwanezii cultivă ceai pe aproximativ 20 000 de hectare, producând în jur de 20 000 de tone de ceai pe an. Merită menționat faptul că grădinile de ceai sunt în scădere lentă, dar calitatea ceaiului produs este în creștere, atât de mult încât acesta câștigă din ce în ce mai mult competiții internaționale.
Ceaiul Lung Ching, sau Fântâna Dragonului, are o legendă care merită menționată. Se spune că, odată, în timpul unei mari secete, fermierii s-au rugat să vină ploaia. Un călugăr s-a apropiat de fântâna lor, s-a uitat în ea și a găsit un dragon așezat pe fundul ei. De îndată ce a cerut apă de la acesta, cerul s-a înnorat și a început să plouă. Fericiții săteni au numit după dragon ceea ce le plăcea atât de mult - ceaiul verde.
Cum se produce de fapt ceaiul Taiwan Lung Ching? Înainte de sosirea primăverii, muncitorii se îndreaptă spre grădinile de ceai pentru a culege mugurii și primele frunze. Le întind și le lasă să se ofilească timp de câteva ore. Apoi le prăjesc în tigăi presându-le în același timp pentru a le da forma lor plată tipică. În timpul acestui proces, aceștia amestecă ceaiul, presându-l și încălzindu-l în mod repetat. Până când ceaiul este uscat, parfumat și are culoarea verde smarald.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul se prepară cu apă la o temperatură de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.