AMESTEC TRADIȚIONAL AYURVEDIC CU GHIMBIR
Ayurveda este cel mai tradițional sistem de îngrijire a sănătății. Se subliniază restricționarea in alimente, a somnului și a utilizării medicamentelor. Bazându-se pe simplitate și natură. \de aceea recomandă ceaiuri pe bază de plante. În cazul amestecului de rooibos verde, cardamom și tulsi cu ghimbir, bucurați-vă de o cană de băutură armonioasă, care vă poate aduce liniște, stimularea memoriei și poate ajuta la durerile de cap.
Compoziție
Rooibos verde, Soc negru 13%, Ocimum, Scorțișoară, Bucăți de ghimbir 6%, Floare de socul negru 6%, Cardamon, Aromă naturală, Piper măcinat, Flori de malvaInfuzia și gustul ceaiului
Infuzia de ceai Amestecul tradițional ayurvedic cu ghimbir are o culoare portocalie deschisă. Putem descrie aroma ca fiind foarte armonioasă, naturală și pură, cu urme de ghimbir. Atunci când degustăm, identificăm fructele suculente de soc, ghimbirul condimentat, scorțișoara și rooibosul dulceag.
Originea ceaiului
Cu excepția rooibosului, am cumpărat toate ingredientele într-un singur loc. Furnizorul nostru european de plante, condimente și fructe pune accent pe cea mai înaltă calitate și acordă o atenție maximă procesării, depozitării și ambalării acestora. Cumpără pentru noi doar produse din agricultura ecologică, deci putem fi siguri că ceaiurile noastre nu conțin metale grele sau alte substanțe nocive. La fel alegem și aroma - suntem atenți la originea sa pur naturală. Acesta este singurul mod în care vă putem garanta că nu va provoca acidifierea organismului, arsuri la esofag sau iritații la stomac.
După rooibos verde, am mers în Cederberg, Africa de Sud. Doar acolo cresc arbuștii de ceai, exclusiv sălbatic. Se culeg crengile întregi împreună cu frunzele în formă de ace. Fermierii locali fac din ele fie „ceai” fermentat, fie verde.
Ierbar și efecte ceaiuri
Prepararea ceaiului
100 °C | 5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.