

BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh
Ediția limitată a lui Pu Erhu merită cu siguranță atentia dvs.. Mountain Ban Zhang a fost fabricat în 2011, din arbusti vechi de ceai. Recoltarea nu este ușoară. Trebuie să mergeți în junglă și să alegeți cu atenție cele mai bune frunze. Procesul de producție strict supravegheat le transformă în placinte plate mari, care sunt în mod corect cele mai bune din ceea ce puteți gusta de la Pu Erh.
Compoziție
Ceai roșu Pu Erh 100%Infuzie și gustul ceaiului
Ce gust va avea acest Pu Erh unic depinde în mare măsură de dumneavoastră. Metoda de preparare și numărul de infuzii vor fi foarte clar reflectate în experiența rezultată. În general, cu toate acestea, putem spune că vă așteaptăo delicatețe pământie, prospețime și un gust final lung dulce. Prima infuzie are o culoare foarte închisă, aproape opacă.
Originea ceaiului
Ban Zhang Mountain are mai mult de 1000 de ani de istorie lungă în China. Culegerea și producția sa stau pe fundamente tradiționale. Iar acestea nu se schimbă nici astăzi. Este denumit după satul Lao Ban Zhang Village, al cărui locuitori au dat lumii acest ceai. Acesta este situat în partea de sud-vest a celebrei provincii de ceai Yunnan, în provincia Xishuang Banna. Munții înalți, cu o temperatură medie anuală de 18,7 ˚C, sunt acoperite de o ceață groasă timp de aproape o jumătate de an. Plantele de ceai cresc în apropiere de granița Maynmar, pe o suprafață de aproximativ 310 de hectare.
Conform înregistrărilor oficiale, sunt arbuști mai vechi de 100, 200 și chiar 800 de ani. Cea mai veche însemnare despre producția de ceai în Lao Ban Zhang Village datează din anul 1476. Viața generațiilor de locuitori este strâns legată de cultura ceaiului. Plantele de ceai (Camellia sinensis) sunt plantate și culese în munți din cele mai vechi timpuri. Astăzi locuiesc în sat 117 familii. Cele mai multe furnizează din anual 2007 produsul lor concernului Chen Sheng Tea Factory. Cu toate acestea, în continuare există 28 de familii care produc ceai comprimat în cărămizi sau discuri, pentru micii comercianți sau colectori de ceai, care vizitează adesea satul. Demne de menționat sunt și condițiile naturale în care crește ceaiul. Pentru că arbuștii sunt (și au fost) plantați în mediul natural, unde trăiesc în simbioză cu celelalte plante din păduri locale adânci. Au fost lăsați să crească singuri, deci nu sunt fertilizați sau tratați chimic în nici un fel. Un sistem ecologic foarte eficient le protejează de dăunători iar frunzelor le oferă o aromă și miros inconfundabil. De calitatea ceaiului Ban Zhang Mountain s-a convins, printre alții, și Mao Ce-tung, un mare cunoscător de ceai. În anul 1950 a fost selectat un transport special pentru el. Așa cum amintim în introducere, procesul exact de producție al Pu Erh este cu greu cunoscut de către altcineva decât membrii familiei care îl produc. Cu toate acestea trebuie spus, că pentru Ban Zhang Mountain sunt culeși mugurii și 3-4 cele mai tinere frunze.
Agricultorii le prăjesc scurt în tigăi. Acest procedeu se numește "uciderea verdelui". După aceasta se rulează și se cilindrează. Frunzele verzi uscate trebuie ulterior umezite, acoperite și lăsate la fermentat. Acest lucru poate dura 50 de zile sau mai mult. După aceasta ceaiul este lăsat să se usuce, este sortat și comprimat. Pentru Pu Erh este tipic că și după comprimare mai maturează. Prin aceasta se rotunjește astrigența lor și se dezvoltă o gamă largă de arome și gusturi. Ceaiurile Pu Erh foarte vechi sunt în mod corespunzător de scumpe. Bang Zhang Mountain a fost comprimat în anul 2011 și depozitat în condiții locale foarte stricte. Umiditatea aerului din Yunnanul chinez nu poate fi comparată cu cea din Europa. Prin combinarea mai multor factori, ia astfel naștere un ceai prețios, dar extraordinar de gustos, catifelat și potrivit pentru savurarea zilnică.
Greutatea discului este de + - 10 g.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați sau rupeți o bucată de Pu Erh suficient de mare pentru a se încadra într-o linguriță și turnați peste apă clocotită. Proporția este de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

PU ERH MINI TOU CHA - vechime 15 ani

GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH BIO
