Brazilia Despalada Green Yerba Mate Premium
Maté Premium pentru adevărații cunoscători! Frunzele fermentate ale plantei Illex paraguariensis au fost apreciate prima dată de indieni, apoi de misionarii spanioli și, în cele din urmă, de toată lumea. Brazilia Despalada Green Yerba Mate Premium conține o doză foarte bună de teină, așa că va stimula vigilența și va oferi multă putere pentru fiecare zi.
Compoziție
Yerba Mate 100%Infuzia și gustul ceaiului
Din Brazil Despalada Green Yerba Mate Premium veți pregăti o băutură de culoare deschisă, cu o aromă de plante și un gust natural, dulce.
Originea ceaiului
Regiunea Paraná este una dintre regiunile care au devenit celebre în întreaga lume datorită ceaiului Yerba Mate. Situată în sudul Braziliei, are o climă subtropicală, cu o bună distribuție a precipitațiilor anuale. Verile sunt calde și umede, iar iernile sunt uscate. Aceste condiții sunt potrivite pentru arborii ale căror frunze sunt folosite pentru a produce Maté de înaltă calitate - Ilex paraguariensis. Este vorba de arbori mereu verzi care cresc în locuri ferite de vânt și de soarele direct, și soluri bogat aprovizionate cu apă. Au frunze ovale, rigide, înfloresc cu flori mici, de albe și produc fructe mici, de culoare roșie.
Însă mult mai interesante decât fructele lor sunt frunzele menționate mai sus. Acestea conțin cofeină, vitaminele A, B și C și o serie de antioxidanți. Acesta este motivul pentru care au fost preferate de triburile indiene tradiționale care au trăit inițial în habitatele naturale ale arborilor Ilex paraguariensis, adică în Paraguay, Uruguay, Brazilia și Argentina. Obiceiul lor de a prepara o băutură revigorantă din frunzele copacului înalt a fost preluat de colonizatorii spanioli. Aceștia au fost atât de entuziasmați de acest arbore, încât au început să înființeze noi plantații.
S-ar putea să doriți să aflați cum se face de fapt acest Yerba Maté de calitate superioară. Mai întâi, frunzele și crengile se culeg manual, se îndeasă în saci mari și se lasă să fermenteze. În timpul acestui proces de oxidare naturală, Maté își schimbă aroma și gustul. Odată ce ajunge la parametrii doriți, muncitorii îl încălzesc cu aer cald, oprind fermentarea. Maté trebuie apoi să fie bine uscat, tăiat și ambalat.
Instrucțiuni pentru prepararea tradițională:
- În mod tradițional, Maté se prepară într-o „calabasă” (coajă de dovleac uscat) și se bea fierbinte sau rece cu ajutorul unui pai de metal numit bombilla.
- Se pun 2-3 lingurițe de frunze în calabasă și se toarnă apă ușor caldă peste ele pentru a le da o consistență fermă.
- După câteva minute, se toarnă apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 3 minute.
- Introduceți cu grijă bombilla în calabasă și sorbiți încet băutura revigorantă. La capătul de jos al calabasei este o mică strecurătoare pentru a preveni ca frunzele să ajungă în pai. Nu faceți infuzia prea tare pentru ca bombilla să nu se înfunde!
- Puteți repeta acest proces de până la cinci ori dintr-o singură doză de Mate. Însă, infuzați întotdeauna timp de maximum 3 minute. Dacă doriți, puteți folosi zahăr, lămâie, portocale, rom, coniac sau lapte pentru a o aromatiza acestă băutură.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 3-5 minute | 1-2 lingurițe la 200 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Se pun 1-2 lingurițe de Mate într-o cană (200 ml) și se toarnă peste apă fierbinte de 70-80 °C. Se lasă la infuzat timp de 3-5 minute și apoi se strecoară.
- Cu cât lăsați mai mult timp la infuzat, cu atât infuzia este mai revigorantă.
- Însă, după 5 minute, infuzia începe să devină amară. Puteți prepara și mai multe infuzii din aceeași doză.
- Ceaiul poate fi aromatizat cu lămâie sau sirop de arțar.