075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Calabasa 350- 500 ml - 1 buc

Cod: 1735

Simbol tradițional pentru prepararea ceaiului Mate. Calabasa este făcută din dovleac scobit. Este un material pur natural. Calabasa este decorată cu elemente de metal și cu ajutorul flăcării.

85,4 Lei cu TVA
71,7 Lei fără TVA
Momentan indisponibil
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Calabasa este decorată cu ornamente originale realizate cu ajutorul flăcării. Având în vedere că este confecționată manual, fiecare calabasă este unică și are un model irepetabil.

Volum 500 ml.

Cum se utilizează calabasa naturală

Calabasa este fructul scobit al dovleacului. Deoarece este un material pur natural, netratat cu conservanți, acest vas tradițional pentru servirea ceaiului Yerba Mate are nevoie de puțină grijă și atenție. Aceasta va răsplăti cu o durată lungă de utilizare și o experiență extraordinară.

Înainte de prima utilizare, faceți un curado

Nu săriți peste acest ""ritual de inițiere"". Acesta va scăpa calabasa de orice pulpă reziduală și o va pregăti pentru a conferi aroma dorită băuturii dumneavoastră.

1. Umpleți calabașa până la 2/3 cu frunze de Yerba Mate (puteți folosi frunze uscate sau deja infuzate) și turnați apă fierbinte peste ele.

2. Lăsați calabasa să stea timp de 12-24 de ore.

3. Scoateți conținutul din calabasă, clătiți cu apă călduță și răzuiți pereții interiori cu o lingură. Acest lucru va scăpa recipientul de orice pulpă rămasă.

4. Clătiți din nou calabasa cu apă călduță.

5. Când calabașa este bine curățată, puneți Yerba Mate uscată în ea, acoperiți-o cu apă clocotită și lăsați-o să stea timp de 24 de ore.

6. Goliți conținutul calabasei, clătiți cu apă călduță și lăsați recipientul să se usuce bine.

Uscați bine la fiecare două zile

Pentru a preveni formarea mucegaiului, lăsați calabasa să se odihnească cel puțin o dată la două zile. După terminarea băuturii, este suficient să clătiți recipientul cu apă călduță și să îl așezați lângă un calorifer sau la soare.

Vă puteți da seama dacă apare mucegaiul după stratul negru închis cu miros de ciupercă. Prezența mucegaiului este un motiv bun pentru a înlocui calabasa cu una nouă. Însă, odată cu utilizarea, este posibil să observați un strat gri-verzui în interiorul calabasei acest lucru este în regulă, este cauzat de infuzarea ceaiului Yerba Mate.

Nu vă temeți de condens

Este posibil ca la început să vedeți picături mici de apă pe părțile laterale sau pe fundul calabasei. Condensul nu este un motiv de îngrijorare. Dovleacul este poros și este nevoie de o perioadă de timp pentru ca porii să se închidă odată cu utilizarea sa. Dacă recipientul este inițial prea umed pentru gustul dumneavoastră, așezați-l pe o farfurie în timp ce savurați ceaiul.

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »