Calabasa 350- 500 ml - 1 buc
Simbol tradițional pentru prepararea ceaiului Mate. Calabasa este făcută din dovleac scobit. Este un material pur natural. Calabasa este decorată cu elemente de metal și cu ajutorul flăcării.
Calabasa este decorată cu ornamente originale realizate cu ajutorul flăcării. Având în vedere că este confecționată manual, fiecare calabasă este unică și are un model irepetabil.
Volum 500 ml.
Cum se utilizează calabasa naturală
Calabasa este fructul scobit al dovleacului. Deoarece este un material pur natural, netratat cu conservanți, acest vas tradițional pentru servirea ceaiului Yerba Mate are nevoie de puțină grijă și atenție. Aceasta va răsplăti cu o durată lungă de utilizare și o experiență extraordinară.
Înainte de prima utilizare, faceți un curado
Nu săriți peste acest ""ritual de inițiere"". Acesta va scăpa calabasa de orice pulpă reziduală și o va pregăti pentru a conferi aroma dorită băuturii dumneavoastră.
1. Umpleți calabașa până la 2/3 cu frunze de Yerba Mate (puteți folosi frunze uscate sau deja infuzate) și turnați apă fierbinte peste ele.
2. Lăsați calabasa să stea timp de 12-24 de ore.
3. Scoateți conținutul din calabasă, clătiți cu apă călduță și răzuiți pereții interiori cu o lingură. Acest lucru va scăpa recipientul de orice pulpă rămasă.
4. Clătiți din nou calabasa cu apă călduță.
5. Când calabașa este bine curățată, puneți Yerba Mate uscată în ea, acoperiți-o cu apă clocotită și lăsați-o să stea timp de 24 de ore.
6. Goliți conținutul calabasei, clătiți cu apă călduță și lăsați recipientul să se usuce bine.
Uscați bine la fiecare două zile
Pentru a preveni formarea mucegaiului, lăsați calabasa să se odihnească cel puțin o dată la două zile. După terminarea băuturii, este suficient să clătiți recipientul cu apă călduță și să îl așezați lângă un calorifer sau la soare.
Vă puteți da seama dacă apare mucegaiul după stratul negru închis cu miros de ciupercă. Prezența mucegaiului este un motiv bun pentru a înlocui calabasa cu una nouă. Însă, odată cu utilizarea, este posibil să observați un strat gri-verzui în interiorul calabasei acest lucru este în regulă, este cauzat de infuzarea ceaiului Yerba Mate.
Nu vă temeți de condens
Este posibil ca la început să vedeți picături mici de apă pe părțile laterale sau pe fundul calabasei. Condensul nu este un motiv de îngrijorare. Dovleacul este poros și este nevoie de o perioadă de timp pentru ca porii să se închidă odată cu utilizarea sa. Dacă recipientul este inițial prea umed pentru gustul dumneavoastră, așezați-l pe o farfurie în timp ce savurați ceaiul.