

CALABASA MISTERIO 100 ml - 1 buc
Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde Goji proaspăt se caracterizează prin gustul tipic al ceaiurilor verzi, care este completat de o notă dulce-acrișoară ale fructelor goji și de prospețimea subtilă a ierbii de lămâie. Astringența ceaiului este aproape absentă, dar nu-i lipsesc nuanțele bogate de fructe. Infuzia are o culoare galben-portocalie, are aromă de ceai verde proaspăt.
Originea ceaiului
Ambele ceaiuri verzi, pe care le-am pus în acest amestec provin din China. Chiar acolo a început să fie scrisă povestea ceaiului, și anume în anul 2737 î.e.n. Oalele de ceai găsite de arheologi în mormintele dinastiei Han arată că această băutură a fost savurată de oameni între anii 206 î.e.n. până în 220 e.n.
Una dintre cele mai vechi metode de prelucrare a frunzelor de ceai din China este rularea. Un exemplu este ceaiul gunpowder (Zhu cha), un ceai care seamănă cu bile minuscule de praf de pușcă. Cel mai mare producător al său este provincia Zhejiang, ale cărei plantații de ceai sunt în mod curent îngrijite de micii fermieri. Frunzele de ceai se lasă la ofilit pentru scurt timp după recoltare, apoi se prăjesc în tigăi mari și se rulează. În cele din urmă, ceaiul trebuie să fie uscat, sortat și ambalat. Ceaiul gunpowder se caracterizează printr-un gust dulce-amărui, cu o ușoară nuanță de fum.
Ceaiul sencha, spre deosebire de gunpowder, nu este atât de tipic pentru China, producția sa fiind în mod tradițional dedicată grădinilor de ceai japoneze. Cu toate acestea, chiar și producția chinezescă atinge parametri excelenți, după cum puteți vedea datorită ceaiului Goji proaspăt. Ceaiul nu se prăjește în tigăi (ceea ce se obișnuiește la sortimentele chinezești), dar se expune în mod repetat la abur. Astfel se oprește fermentația. Apoi muncitorii îl amestecă, usucă și sortează frunzele. Ceaiul sencha ca și gunpowder, este ușor de recunoscut - miroase și are gust proaspăt de iarbă, aspectul său seamănă cu ace plate.
Acum rămâne să mai adăugăm o descriere a fructelor goji. Se spune că sunt superalimente și sunt o sursă de mulți antioxidanți datorită valorii lor nutritive ridicate. Să menționăm că fructele portocalii conțin în principal vitamina B2, vitamina C și fier (100 de grame conțin 100% din doza zilnică recomandată!), dar și potasiu, zinc și calciu, acizi grași, carotenoizi și acid linoleic. Au gust dulce-acrișor, deci pot fi consumate ca atare, dar adesea se adaugă la băuturi, terci sau deserturi."
Calabasa este confecționată din dovlecei de înaltă calitate, cu pereți groși de până la 4 mm. Fiecare Calabasa este originală, deci poate varia ușor ca dimensiune și formă.
Volum: 100 ml
Cum se folosește calabasa naturală
Calabasa este un dovlecel scobit. Deoarece este un material pur natural, netratat cu conservanți, este necesar să acordăm puțină atenție și grijă acestui recipient tradițional destinat pentru consumul de Yerba Maté. Acesta vă va răsplătit cu o durată lungă de utilizare și experiențe neobișnuite.
Efectuați curado înainte de prima utilizare
Cu siguranță nu trebuie să ratați acest „ritual de inițiere”. Datorită acestuia, veți scăpa de resturile de pulpă din calabasa și o veți pregăti astfel încât să ofere băuturii gustul dorit.
- Umpleți calabasa până la 2/3 cu frunze de Yerba Maté (puteți folosi frunze uscate sau deja infuzate) și turnați apă fierbinte peste ele.
- Lăsați calabasa să stea 12-24 de ore.
- Îndepărtați conținutul calabasei, clătiți cu apă călduță și răzuiți pereții interiori cu o lingură. Aceasta va îndepărta resturile de pulpă din recipient.
- Clătiți din nou calabasa cu apă călduță.
- Când dovleacul este curățat complet, puneți Yerba Maté uscat în el, turnați apă clocotită peste și lăsați să se odihnească timp de 24 de ore.
- Turnați conținutul calabasei, clătiți cu apă călduță și lăsați recipientul să se usuce bine.
Uscați bine la fiecare două zile
Pentru a preveni mucegăirea calabasei, lăsați să odihnească cel puțin o dată la 2 zile. După ce consumați băutura, clătiți recipientul cu apă călduță și puneți-l lângă calorifer sau la soare.
Puteți recunoaște mucegaiul după stratul negru închis cu un miros specific. Prezența mucegaiului este un motiv bun pentru înlocuirea calabasei cu o piesă nouă. Dar, atunci când este utilizată, poate apărea un strat gri-verde în interiorul dovleacului - acest strat nu reprezintă o problemă, se formează de la Yerba Maté.
Nu vă faceți griji dacă formează condens.
Puteți vedea inițial picături mici de apă pe pereți sau pe fundul calabasei. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la condens. Dovleacul este poros și durează ceva timp pentru ca porii să se închidă prin utilizarea calabasei. Dacă la început recipientul este prea umed, puneți-l pe o farfurie în timp ce consumați băutura.
Instrucțiuni de preparare
Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde Goji proaspăt se caracterizează prin gustul tipic al ceaiurilor verzi, care este completat de o notă dulce-acrișoară ale fructelor goji și de prospețimea subtilă a ierbii de lămâie. Astringența ceaiului este aproape absentă, dar nu-i lipsesc nuanțele bogate de fructe. Infuzia are o culoare galben-portocalie, are aromă de ceai verde proaspăt.
Originea ceaiului
Ambele ceaiuri verzi, pe care le-am pus în acest amestec provin din China. Chiar acolo a început să fie scrisă povestea ceaiului, și anume în anul 2737 î.e.n. Oalele de ceai găsite de arheologi în mormintele dinastiei Han arată că această băutură a fost savurată de oameni între anii 206 î.e.n. până în 220 e.n.
Una dintre cele mai vechi metode de prelucrare a frunzelor de ceai din China este rularea. Un exemplu este ceaiul gunpowder (Zhu cha), un ceai care seamănă cu bile minuscule de praf de pușcă. Cel mai mare producător al său este provincia Zhejiang, ale cărei plantații de ceai sunt în mod curent îngrijite de micii fermieri. Frunzele de ceai se lasă la ofilit pentru scurt timp după recoltare, apoi se prăjesc în tigăi mari și se rulează. În cele din urmă, ceaiul trebuie să fie uscat, sortat și ambalat. Ceaiul gunpowder se caracterizează printr-un gust dulce-amărui, cu o ușoară nuanță de fum.
Ceaiul sencha, spre deosebire de gunpowder, nu este atât de tipic pentru China, producția sa fiind în mod tradițional dedicată grădinilor de ceai japoneze. Cu toate acestea, chiar și producția chinezescă atinge parametri excelenți, după cum puteți vedea datorită ceaiului Goji proaspăt. Ceaiul nu se prăjește în tigăi (ceea ce se obișnuiește la sortimentele chinezești), dar se expune în mod repetat la abur. Astfel se oprește fermentația. Apoi muncitorii îl amestecă, usucă și sortează frunzele. Ceaiul sencha ca și gunpowder, este ușor de recunoscut - miroase și are gust proaspăt de iarbă, aspectul său seamănă cu ace plate.
Acum rămâne să mai adăugăm o descriere a fructelor goji. Se spune că sunt superalimente și sunt o sursă de mulți antioxidanți datorită valorii lor nutritive ridicate. Să menționăm că fructele portocalii conțin în principal vitamina B2, vitamina C și fier (100 de grame conțin 100% din doza zilnică recomandată!), dar și potasiu, zinc și calciu, acizi grași, carotenoizi și acid linoleic. Au gust dulce-acrișor, deci pot fi consumate ca atare, dar adesea se adaugă la băuturi, terci sau deserturi."
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

MASALA CHAI - ceai negru

BURUNDI KINYOVU PROFILE - cafea boabe
