075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

CHAGA SIBERIANĂ BIO ciupercă (Inonotus obliquus) pulbere

Cod: 1419

Este denumită și „aurul siberiei” sau „ciuperca de mesteacăn”. Adăugați-o în apă, cafea, suc sau în ciocolată caldă și credeți în puterea ei. Cum altfel decât prin efectele sale unice și-a câștigat popularitatea. Chaga siberiană este una dintre comorile naturale folosite de vindecătorii din popor din timpul Mesopotamiei până în prezent. Consumul său poate avea influențe pozitive asupra imunității, inimii și a vaselelor de sânge, a digestiei. În Siberia este folosită de șamani, în Japonia este folosită în ceremoniile religioase.

Pachete mari:
Pachete mici:
193,1 Lei /250 g 77,2 Lei /100 g
Vom livra vineri, 29. 9. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Finsko
Gust
Gust:
Dulce amăruie
BIO
BIO:
Da

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ciupercii

Pulberea de culoare maro are gust amar și dulce în același timp. Pentru că este o ciupercă măcinată, nu se dizolvă în apă. Puteți s-o adăugați în mâncare și la băuturi sau să preparați o băutură asemănătoare ceaiului.

Originea ciupercii

În primul rând o scurtă prezentare din taxonomie. Chaga siberiană este denumirea populară pentru Inonotus obliquus. În regnul funghi se încadrează în diviziunea basidiomicete (adică, corpurile de fructificare conțin spori - spre deosebire de cele care se reproduc cu ajutorul formațiunilor numite miceliu). Din această categorie fac parte și ciupercile: lycoperdon, creasta cocoșului, crețușca, burete, hribi, iasca. Pe scurt, este o ciupercă parazită care se dezvoltă pe trunchiul copacilor, cel mai adesea pe mesteacăn, fag, plop, stejar sau arin.

Cine o întâlnește în pădurile adânci nu va fi fermecat de frumusețea ei, nu este estetică deloc. Corpurile de fructificare închise la culoare formează pe trunchiurile copacilor niște formațiuni cu aspect de cărbune ars. Puteți întâlni corpuri de fructificare perfecte, de un an, care cresc pe trunchiul copacului și ocupă până la jumătate din perimetrul său. În schimb, corpurile de fructificare imperfecte ale ciupercii Inonotus obliquus au o lungime de numai 10-35 centimetri, cu forma neregulată, semirotundă și culoare gri, transformându-se ulterior în maroniu ruginit. Trăiesc până la 20 de ani.

De îndată ce această ciupercă, Chaga siberiană infestează copacul, provoacă distrugerea sa lentă. Chaga siberiană se regăsește în pădurile din Rusia, în zonele de nord din Europa și de asemenea în America de Nord și Asia, acolo unde sunt temperaturi scăzute pe tot parcursul anului. În aceste zone a câștigat o mare popularitate în combaterea multor afecțiuni. Informații privind utilizarea sa provin încă de pe vremea Mesopotamiei și a Egiptului și este de asemenea utilizată în China și Japonia. În Rusia, ea fost utilizată la ceremoniile șamanice. Se pare că și vindecătorul siberian, misticul Rasputin a beneficiat de efectele acesteia și de asemenea scriitorul rus și laureat al premiului Nobel, Soljenițîn a descris-o în romanul său „Pavilionul canceroșilor”.

Pentru utilizare este necesar să tăiați ciuperca în bucăți mici și s-o uscați foarte încet. De ce atât de multă grijă? Deoarece este bogată în compuși benefici pentru sănătate, din care numim betulina și acidul betulinic care au capacitatea de a combate diferite infecții și anumite boli ale civilizației. Conține, de asemenea, beta-glucani cu efecte imunostimulatoare puternice. Melanina acționează ca un antioxidant, terpenele și steroizii pot aduce beneficii în tratarea tumorilor. Într-o mică măsură, chaga siberiană conține și vitamina D și B, calciu, zinc, magneziu, fier și alte minerale.

În plus, corpurile de fructificare ale ciupercii Inonotus obliquus sunt crescute în pădurile din Finlanda, în condiții naturale pure, neafectate de activitatea umană. Prin urmare, în acestea nu există substanțe nocive sau reziduuri. Acum trebuie doar să știți cum să pregătiți această ciupercă prețioasă. Dacă preferați băuturile, fierbeți o linguriță de pudră în apă și beți de două ori pe zi timp de 8 săptămâni. De asemenea, puteți înghiți direct pulberea după care să beți apă. Sau adăugați-o în smoothie, iaurt, cacao cald, ceai ... Pe scurt, puteți pregăti un mic dejun sau o gustare foarte sănătoasă.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 95 - 100 °C Cantitatea 1 čajová lžička na 3 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. În cazul preparării ceaiului se recomandă să adăugați peste 1 linguriță de pulbere 300 ml de apă clocotită.
  2. Doza zilnică recomandată este de 1 linguriță de 2x pe zi, de preferință cu 20 de minute înainte de masă.
  3. Se recomandă consumul de Chaga timp de maxim 8 săptămâni.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


Armurariu (Silybum marianum) - mărunțit
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Armurariu (Silybum marianum) - mărunțit

Poate veți spune că-i doar un ciulin, și-l veți ocoli. Dar, merită atenție. Fructele lui au fost utilizate și recomandate de medicul antic grec Dioscorides și de botanistul roman Plinius. Nu este suficient? Aruncați o privire și în ierbarul bunicii. Armurariul se află cu siguranță pe primele locuri. Și nu vă faceți griji cu privire la denumirea sa complicată. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
36,7 Lei /250 g 14,7 Lei /100 g
Vom livra vineri, 29. 9. 2023

REISHI ciupercă BIO - praf
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

REISHI ciupercă BIO - praf

Prelungeste viata? Reishi in traducere înseamnă "ciuperca divină a nemuririi", am putea spera. Oricum praful a fost folosit de mai mult de patru mii de ani la ungerea împotriva multor afecțiuni. Împăratul chinez Shen Nong, în prima carte de medicina tradițională chineză, a clasificat-o ca cea mai bună dintre plante. Ar fi păcat sa nu dati o sansa la Reishi. Lăsati-o să arate ce poate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
146,3 Lei /250 g 58,5 Lei /100 g
Vom livra vineri, 29. 9. 2023

SHIITAKE ciuperca  - pulbere
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SHIITAKE ciuperca - pulbere

Iubitorii bucătăriei asiatice cunosc deja comoara ascunsă în celebrul shiitake. Dar probabil va fi o mare surpriză și pentru ei că această ciupercă măcinată fin poate fi folosită pentru a pregăti o băutură excelentă plină cu celebrul gust umami, dar este foarte potrivită și pentru a fi amestecată în ceai sau cafea. Dacă sunteți unul dintre degustătorii entuziaști a tot ceea ce este nou, atunci sunteți la locul potrivit. Papilele gustative și sănătatea vă vor mulțumi pentru… La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
118,0 Lei /250 g 47,2 Lei /100 g
Vom livra vineri, 29. 9. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »