

CHINA OOLONG HIGHLAND
Cerbul este responsabil pentru tot. Cel puțin conform unei legende care spune că acest animal sălbatic a speriat un om care adunase frunze de ceai cu mult timp în urmă. Când și-a luat picioarele la spinare, a uitat recolta la soare. După ceva timp, s-a întors după ea, iar ceaiul pregătit ulterior, care acum poartă numele oolong, l-a fermecat total. Și cu siguranță vă va încânta, mai ales când este un oolong excepțional și rar, cultivat la mare altitudine în renumita zonă chineză Simao.
Compoziție
China Oolong Highland 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia galben-verde cu scântei aurii ascunde o aromă fructată extrem de bogată și un final lung.
Originea ceaiului
În Republica Populară Chineză s-ar găsi destul de rar condiții mai favorabile pentru cultivarea Oolongului decât în ținutul său, pe insula Taiwan. Dar totuși s-a reușit. Această zonă este Yunnan renumită pentru cunoscătorii de ceai, în special zona Simao, cu vastul lanț muntos Wuliang. Clima locală este asemănătoare cu cea de pe insula Taiwan, încât a încurajat direct cultivarea soiurilor speciale pentru oolongs. Schimbările relativ frecvente de temperatură și ceața densă și impenetrabilă care înconjoară arborii, face imposibilă creșterea rapidă. Dar acest lucru nu este deloc rău, dimpotrivă. Datorită acestui fapt, au suficient timp pentru a absorbi o cantitate mare de substanțe care se află în spatele gustului unic și delicat al acestui ceai. Oolong, denumit și wu-lung în China, este la jumătatea distanței dintre ceaiul verde și cel negru, deși pare mai mult ca cel verde. Totuși, veți găsi și variante care se apropie de ceaiurile roșii.
Pe scurt, toată lumea poate să aleagă, decisiv este numai gradul de fermentare. Se prepară prin metoda tradițională. Frunzele colectate sunt lăsate să se odihnească un timp în lumina directă a soarelui și apoi se agită în mod repetat cu mâna în coșurile de bambus. Aceasta este urmată de modelarea manuală a frunzelor, prin care în cazul Highland oolong se produc bile mici de dimensiunea unui bob de mazăre. La sfârșitul procedurii, ceaiul este încălzit și lungimea tratamentului termic determină natura oolongului. În cazul nostru este un ceai oxidat moderat care își păstrează fragilitatea și delicatețea. China Oolong Highland provine din plantații mici ale micilor cultivatori din Yunnan. Datorită cerințelor sale privind calitatea solului și clima, acest ceai este o adevărată raritate și este rar disponibil pe piață. Cu atât mai mult vă puteți bucura acum de un ceai bogat în antioxidanți, care vă va ameți cu aroma specifică și un gust delicios, lipsit de amăreala ceaiurilor verzi și de greutatea celor negre. În plus, vă puteți bucura de combinația perfectă dintre cele mai bune infuzii multiple, fiecare oferind o plăcere excepțională.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul Oolong se toarnă apă fierbinte de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

OOLONG TIE KUAN YIN, Zeița de fier

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM
