

CHINA OP - ceai alb
Ceaiurile albe chinezești au apărut pentru prima dată în dinastia Song de nord. În anii 960-1127, chinezii pe langa primii bani de hârtie și praful de pușcă, admirau și frunzele de ceai nefermentate, cu un miros deosebit de proaspăt și gust delicios. Foarte curând au fost elaborate regulile de băut acestei băuturii prețioase, cu descrieri detaliate ale recoltei, producției și pregătirii ceaiurilor albe. Practic, pana in ziua de azi nu s-au schimbat prea multe ...
Compoziție
Ceai alb CHINA OP 100%Infuzie și gustul ceaiului
După infuzarea cu apă fierbinte obținem o băutură galben deschisă, frumos mirositoare. Ceaiul alb China OP are un gust plin de fructe, cu o astrigeță minimă. În aromă, putem observa indulcire. Ceaiurile albe la gust sunt bune calde si reci, să nu vă fie frică să pregăti din infuzie ceai revigorant cu gheață.
Originea ceaiului
Ceaiul alb este unul dintre specialitățile chinezești produs din cei mai tineri muguri de frunze. Îi dau o aromă proaspătă, delicată și culoare infuziei. In majoritate se produc mai ales în provinciile Jianyang, Fuding, Songxi și Fujian. Este o zonă deluroasă cu un climat temperat pe tot parcursul anului și o temperatură medie anuală de aproximativ 18 ° C.
Fujian se află pe coasta de sud-est a Chinei. Acesta este descris în mod tradițional ca o țară „munți opt părți, o parte de apă și o parte din teren.“ Este cea mai împădurită regiune din China, pădurile ocupă aproape 65% din suprafața sa. Cel mai înalt vârf este Vârful Fujian Huanggang cu o altitudine de 2157 de metri.
Arborii din China sunt plantați de fermierii locali iar climatul subtropical Fujian este extrem de convenabil. Iernile sunt blânde și verile fierbinti, în care provincia este amenințată de taifunuri din Pacific.
Pentru ceaiul alb, nu se culeg toate frunzele de ceai. Prin culegerea manuală sunt obținute numai lăstarii tineri și primele frunze atașate acestora. Imediat după recoltare, ceaiul este uscat încet cu mare grijă într-o încăpere rece ventilată. Mâinile indemanatice a muncitorilor intind ceaiul în straturi subțiri pe platouri mari. Uscarea are loc timp de câteva zeci de ore. Urmează uscarea în cuptoare speciale. Cu ceaiurile albe trebuie sa aibă mare grijă - în timpul transportului ca frunzele să nu se incingă, sau a nu fi mototolite, ar incepe oxidarea naturala de enzime rezultând un ceai fara valoare.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor din bumbac L-1 buc.

Infuzor din bumbac M - 1buc

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

Ceainic cu infuzor - decor floral
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CHINA GUNPOWDER - ceai verde

CHINA GUNPOWDER SUPER - ceai verde
