

HONEYBUSH BIO
Honeybush iubește dealurile sălbatice din Cape Kapes, se bucură pe coastă de briza mării care ii aduce umiditate si apreciază incendiile regulate. Când germinează, se trece prin terenul inospitalier, când înflorește, răspândește un miros imbătător. Singurul lucru pe care îl urăște sunt îngrășămintele chimice și aerul poluat. Și de aceea îl iubim. El aduce natura în cea mai pură formă. Neinfranată și atât de fragilă.
Compoziție
Honeybush 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia și gustul ceaiului Culoarea magnifică de mahon este tipică în cazul ceaiului Honeybush, după turnarea apei culoarea infuziei schimbându-se de la portocaliu închis până la brun-roşcat. Aroma este dulceagă, foarte plăcută iar gustul său aminteşte de miere. E dulce, delicat și gingaş. Dacă sunteţi iubitori de ceai, inclusiv în varianta rece, încercați să preparați Honeybush ca ceai cu gheață. Se toarnă, pur și simplu, băutura caldă pe cuburi de gheață. Rezultatul va fi o suplimentare a necesarului de lichide cu o băutură delicioasă și dulce în mod natural.
Originea ceaiului
Originea acestui "ceai" este una specifică. Ce dorim să precizăm, este faptul că nu are nicio legătură cu planta de ceai Camellia sinensis ca în cazul ceaiului clasic verde, negru sau alb, ci este obţinut din tufa Cyclopia intermedia. Este o plantă cu o înălţime de aproximativ 150 centimetri, crenguţe lungi și frunze aciculare, care creşte doar în mediul sălbatic din sudul și estul Capului Africii de Sud. Este foarte pretenţioasă în ceea ce priveşte compoziția solului, umiditatea aerului și raporturile de lumină și, de asemenea, este extrem de sensibilă la prezența substanțelor chimice industriale. De aceea, ceaiul obţinut din această plantă este 100% natural, lipsit de substanţe care ameninţă sănătatea. Honeybush, sau tufa de miere, a fost probabil descoperită de boşimanii africani. Planta i-a fermecat cu gustul său extraordinar şi mai târziu cu efectele curative. Prima mențiune scrisă cu privire la această tufă extraordinară datează din 1705, dar proprietățile sale au fost descrise abia în anul 1830. Deoarece s-a bucurat de succes ca articol de export, localnicii au încercat să înfiinţeze plantaţii de Honeybush. Prima plantaţie a fost înfiinţată în anul 1996, dar experimentul nu a adus rezultate semnificative. În anul 2001 a fost înfiinţată o altă plantaţie lângă oraşul Haarlem, urmată de grădina din Ericville. Dar Honeybush nu se lasă legată de reguli și hrănită cu îngrășăminte chimice. În ciuda popularității sale în creștere (cea mai populară fiind în Japonia, Germania și Elveția), Honeybush este recoltată majoritar doar în sălbăticie. Recoltarea Honeybush nu este ușoară.
Pe pantele abrupte ale dealurilor locale, culegătorii trebuie să urce adesea cu ajutorul frânghiilor. Tufa este tăiată cu secera la aproximativ 30 de centimetri deasupra solului, adunată în coşuri mari care, odată umplute, sunt coborâte la tractoare şi ulterior transportate în vederea prelucrării. În ferme, ramurile întregi cu tot cu frunze sunt tăiate la o lungime de 6-30 milimetri. Urmează fermentaţia, un proces natural de fermentare. În prezent sunt utilizate două metode: fermentarea în grămezi mari sau în cuptoare preîncălzite. În primul caz, Honeybush se adună în grămezi circulare cu o înălţime de 2 metri şi diametru de 5 metri. Grămada în greutate de 1,5-2,5 tone este acoperită cu pânză și lăsată timp de 3 zile în vederea încălzirii şi fermentării spontane. Fermentarea în cuptor garantează un produs de o calitate mai bună şi o durată mai scurtă (24-36 de ore), dar, cu siguranţă, este mai costisitoare din punct de vedere financiar. La sfârşitul procesului, şi atunci când Honeybush obţine o culoare plăcută de mahon, se continuă cu uscarea la soare care, de obicei, durează între 1-2 zile. Urmează strecurarea, îndepărtarea bucăților mai mari decât un chibrit, ambalarea în saci țesuți și expedierea.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- La Honeybush adăugați apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























8. 2.
Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor din bumbac L-1 buc.

Infuzor din bumbac M - 1buc

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Ceainic cu infuzor - decor floral

CEAINIC CU INFUZOR - MOTIV ORIENTAL II
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ROOIBOS

ROYAL EARL GREY - ceai negru
