075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Rooibos Superior Long Cut BIO

Cod: 1716

Este natural fără cofeină și natural dulce. Cu siguranță ar trebui să încercați ceaiul Rooibos. Aparține ceaiurilor cu beneficii nutriționale considerabile și un gust foarte plăcut. Chiar și copiii foarte mici îl pot bea pentru că este delicat, nu are efecte stimulatoare și conține antioxidanți și polifenoli. Calitatea BIO este o garanție a purității plantei. Ajunge să gustați și va fi clar că acesta este numărul unu absolut printre ceaiurile rooibos.

Pachete mari:
Pachete mici:
45,3 Lei /250 g 18,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Africa de Sud
Regiune
Regiune:
Cederberg
Gust
Gust:
Dulceag, Fin
Pentru copii
Pentru copii:
pentru sugari
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
457m - 762m
BIO
BIO:
Da

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul Rooibos Superior Long Cut BIO este extrem de delicat, ușor chiar catifelat. Are un gust dulce, desigur, ca toate ceaiurile rooibos, iar la o degustare atentă veți observa urme de alune. Nu degeaba rooibos este numit și „tufiș de miere”, deoarece mierea este bine recunoscută în gustul lui. Infuzia are o culoare mahon închisă.

Din rooibos veți pregăti o băutură fierbinte minunată, care poate fi aromataizată cu lapte sau zahăr și lămâie. Dar ceaiul rooibos are un gust minunat și cu cuburi de gheață și fructe proaspete.

Originea ceaiului

Arborele de ceai Rooibos (Aspalathus linearis) crește doar în Africa de Sud, în special în sud-vestul regiunii Cape. Din punct de vedere botanic, acest arbust este clasificat în familia leguminoaselor, floarea sa este într-adevăr asemănătoare cu fasolea sau mazărea. Plantele ating o înălțime de aproximativ doi metri și au frunze asemănătoare acelor. Cresc pe solurile uscate și nisipoase și pentru a prospera au nevoie de incendii periodice, după care se regenerează. Și semințele supraviețuiesc incendiilor. Acești arbori sunt foarte sensibili la puritatea mediului înconjurător, de aceea din cauza cerințelor specifice de sol și a condițiilor de lumină, sunt endemice sud-africane - în altă parte a lumii pot fi cultivate doar cu o dificultate extremă.

Se recoltează doar arbuștii mai vechi de doi ani prin tăierea crenguțelor întregi de aproximativ jumătate de metru lungime. Trebuie tocate mărunt, adunate în grămezi și lăsate la fermentat. Procesul natural de fermentație face ca materialul inițial verde să dobândească o culoare frumoasă de mahon și în gust iese în evidență dulceața chiar mierea. Odată ce rooibos atinge parametrii senzoriali necesari, lucrătorii îl întind pe patouri de beton și îl lasă să se usuce la soare.

Rooibos este cunoscut de mai bine de 300 de ani. În munții Cederberg, unde crește, consumul lui este documentat de boșmanii indigeni, care îl foloseau pentru diverse probleme de sănătate. Botanistul Carl Humberg s-a ocupat de „redescoperirea” sa la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Dar abia la începutul secolului al XX-lea africanii au început să-l exporte. Astăzi, este o variantă binevenită a ceaiurilor de plante, iar consumul său la nivel mondial este în continuă creștere.

Ca să fie complet să menționăm că ceaiul rooibos este bogat în antioxidanți, flavonoide și aspalatină, o substanță cu potențial de îmbunătățire a sindromului metabolic.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 8 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Preparați ceaiul Rooibos Superior Long Cut BIO cu apă fierbinte de 100 ⁰C în raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 8 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


HONEYBUSH BIO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

HONEYBUSH BIO

Honeybush iubește dealurile sălbatice din Cape Kapes, se bucură pe coastă de briza mării care ii aduce umiditate si apreciază incendiile regulate. Când germinează, se trece prin terenul inospitalier, când înflorește, răspândește un miros imbătător. Singurul lucru pe care îl urăște sunt îngrășămintele chimice și aerul poluat. Și de aceea îl iubim. El aduce natura în cea mai pură formă. Neinfranată și atât de fragilă. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,8 Lei /250 g 24,3 Lei /100 g
Vom livra vineri, 29. 9. 2023

ROOIBOS TEA SUPERGRADE BIO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROOIBOS TEA SUPERGRADE BIO

Fără cofeină, fără calorii, fără astrigenți. Rooibos este plăcerea dulce pură pe care o puteți oferi celor mici sau bunicii care sufera de insomnie. O infuzie moale și aromatică captează pe toată lumea. În plus, are efecte excelente asupra sănătății și este de calitate bio. Nu există nici un motiv să nu încercați. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »