ROOIBOS
Vorbele despre gustul minunat și efectele enorme pentru sănătate ale Rooibos sălbatic se răspândesc în întreaga lume. Din Africa de Sud, Cederberg a sosit în America, Asia și Europa. O plantă necunoscută care crește doar într-o zonă foarte mică, oferă o băutură, care nu este un ceai adevărat, dar popularitatea acesteia este foarte mare. Gustului său captivant si decent se supun toti in rapiditate!
Compoziție
Rooibos 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Rooibos este adesea numit Redbush tea, deci este clar că infuzia este de culoare roșie închisă chiar mahon. Nu ne surprinde nimic la gust atunci când îl gustăm - ceaiul este ușor dulce, foarte plăcut și neted. Unii pot recunoaște note ușoare de nuci. Astringența lipsește în totalitate. Aroma este plăcută, plină, dulce. Acesta este și motivul pentru care Rooibos este bine acceptat și de copii mici.
Deoarece Rooibos nu conține cofeină, este minunat pentru completarea regimului de hidratare la copii mici, femeile care alăptează și femeile însărcinate, precum și persoanele în convalescență.
Încercați acest Rooibos pur și sub formă de ceai cu gheață. Are un gust minunat și ca o băutură caldă, dar și sub formă de ceai cu gheață. Ceaiul poate fi servit cu lapte și zahăr sau o felie de lămâie și miere.
Originea ceaiului
Rooibos se culege din arbuștii de ceai din Cederberg, o zonă cu munţi mici din provincia Western Cape, Africa de Sud. Atenție, nu sunt fruze din arborii de ceai chinezesc ce oferă ceai verde, negru sau alb clasic. Arbustul de ceai Aspalathus linearis face parte din familia Fabaceae (a leguminoaselor) și crește doar în munții Cederberg, lângă Clanwilliam și Citrusdal, la aproximativ 250 de kilometri de Cape Town. Arbuștii sunt foarte pretențioși la condițiile solului, umiditatea aerului și altitudine. Necesită un strat adânc de nisip și condiții specifice de lumină. De aceea ei nu pot să crească în altă parte a lumii, deși mulți oameni au încercat acest lucru.
Acești arbuști ating o înălțime de aproximativ 150 de centimetri, au crengi lungi și frunze verzi în formă de ace. Sistemul lor de rădăcini este foarte complex și ajunge foarte adânc, astfel încât acestea absorb apa subterană. Plantele sunt foarte rezistente la incendiile care apar în zonă. Cele care sunt afectate de focul devastator vor face rapid frunze noi, iar celelalte se vor păstra sub formă de semințe. Oamenii de știință au descoperit că semințele rezistă în sol până la 6 ani, și îndată de apar condiții prielnice, încep să crească.
Recoltarea se face de la arbuști de cel puțin doi ani și mai mari, la începutul toamnei. Se taie ramuri întregi, conform tradiției de lungimea antebrațului. Pe linii speciale, acestea sunt tăiate fin și adunate în grămezi, unde fermentează. La sfârșitul procesului de fermentație, acestea au o culoare mahon și un miros dulce îmbătător. Apoi se întind la soare și se usucă. În general, se împart în două categorii - Supergrade (ceai praf destinat pentru pliculețe de ceai) și Choicegrade (bucăți întregi de Rooibos pentru preparare într-un ceainic).
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- La Rooibos se pune apă fierbinte de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 8 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
7. 12.
2. 3.