CHINA GUNPOWDER - ceai verde
Fara calorii, multă teina, gust ușor fumuriu și efecte benefice. Acesta este China Gunpowder, clasic printre ceaiurile verzi. Cine il bea, dupa japonezi va trai mult, conform americanilor repede sanatos, și dupa noi tot timpul fericiți. Încercati ceaiul cu caracteristici extraordinare și bucurati-va de o experiență superba.
Compoziție
Ceai verde China Gunpowder 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul pe care chinezii îl numesc Zhu cha este fin și închis la culoare. Frunzele sale au un miros foarte plăcut, ușor de iarbă. După infuzare, China Gunpowder oferă o infuzie luminoasă galben-aurie, după degustare simțim tonuri naturale proaspete, cu o ușoară colorare afumată. Desigur, nu lipsește nici astringența decentă. Acesta este tipică pentru majoritatea ceaiurilor verzi de calitate. Experții regăsesc în acest Gunpowder și o aromă îndepărtată de miere și un ușor element de cupru. Încercați China Gunpowder, și sub formă de ice tea. Vă va revigora minunat și va oferi energie nouă.
Originea ceaiului
Provincia în care crește acest ceai este în mod tradițional descrisă drept „opt părți munți, o parte apă și o parte pământ”. Fujian este o zonă deluroasă în estul Chinei, pe care o scaldă Marea sudică a Chinei și o înconjoară munții cu cel mai înalt vârf Wuyi, cu o altitudine de 2157 de metri. Zona are un climat subtropical, astfel că anotimpul de iarnă din ianuarie până în martie este destul de rece (7-10 °C), în restul anului țara este dominată de căldură (25-35 °C). Deoarece zona în care este cultivat ceaiul se află în apropierea coastei, îi sunt tipice cantitățile mari de precipitații și umiditatea relativă a aerului ridicată.
China Gunpowder provine din recolta târzie, care are loc la sfârșitul lunii septembrie. Frunzele sunt culese în cea mai mare parte de femei și copii. În general le rup manual sau folosesc foarfece speciale. Igiena culesului ceaiului trebuie să respecte exigențe ridicate - culegătorii nu trebuie să fumeze, să folosească parfumuri și de multe ori trebuie să lucreze în mănuși. După culegere, ceaiul verde se lasă la veștejit și frunzele sunt rulate în pelete rotunde mici sau mărgele. Cu cât dimensiunea este mai mică, cu atât este mai mare calitatea. După aspect, un astfel de ceai este denumit apoi Gunpowder - praf de pușcă. Frunzele sunt apoi prăjite, obținând astfel o aromă fumurie.
Ierbar și efecte ceaiuri
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Gunpowder se pune în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Peste Gunpowder se adaugă apă fierbinte de 70 - 80 °C.
- Timp de infuzare 3 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
- Gunpowder poate fi lăsat să infuzeze de 3x.