075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro

De ce marfa de la noi?

  • Transport gratuit de la 189 lei
  • Clienții satisfăcuți
  • De obicei, livrare în 48 de ore

BIO

 

 

 Eliminați de apa de care nu aveți nevoie: Ceaiul și plantele

30. 4. 2021 2 minute citire
Mulți oameni asociază eliminarea apei cu pierderea rapidă și ușoară în greutate, unii chiar și cu recăpătarea condiției fizice sau curățarea tenului. Dar toată sănătatea noastră depinde de modul în care corpul tratează apa. Deci este necesar să fim prudenți. Înainte de a începe să scăpați de excesul de lichid din corpul dvs., aflați cum și de ce funcționează astfel organismul nostru.

Vi se umflă gleznele? Vă simți ca un balon? Celulita vă atacă coapsele? Răsfățați-vă sistemul limfatic și veți fi din nou bine.

Limfa: are o mare putere

Păcat că se vorbește atât de puțin despre sistemul limfatic. La urma urmei, acesta este „al doilea sistem circulator” al nostru responsabil pentru stabilitatea mediului intern. Participă la eliminarea produselor metabolice din organism, în același timp elimină reziduurile de medicamente, toxine de la țigări, aditivi alimentari sau substanțe poluante din aer. De asemenea, joacă un rol important în digestie. Când fluxul de limfă (seva) încetinește, încetinim și noi, nu numai la nivel figurativ.Întregul sistem limfatic funcționează într-o singură direcție - de la spațiile intercelulare prin vasele limfatice până la ganglionii limfatici, care filtrează limfa și, astfel, au grijă, de exemplu, de răspunsul imun corect al organismului, până la sânge. Da, este complicat, așa că rețineți că atunci când corpul reține apa într-unul dintre organe sau într-o anumită parte a corpului, este timpul să-l ajutați.

Ajutor în fiecare înghițitură

Este foarte bine să susțineți sistemul limfatic cu ajutorul plantelor. Putem alege plante cu efecte diuretice precum urzica, coada calului, păpădia, iarba de lămâie, zmeura, brusture sau coada șoricelului. Funcționează și gheara diavolului, gălbenelele, drăgaica sau sânzienele.

Dacă preferați amestecurile de ceai, alegeți cel mai bine ceaiuri de calitate BIO și din ingrediente proaspete. Potrivit este, de exemplu, ceaiul Sistem limfatic sănătos BIO, care vă va mulțumi cu gustul delicat de lămâie, ceaiul Momentul potrivit pentru detoxifiere cu gust de mentă răcoritoare sau ceaiul wellness cu gust natural, dulce Plante medicinale pentru curățarea de primăvară.
Ceaiul răcoritor Amestec de plante Detox cu Yerba Maté și Ceai detoxifiant cu moringa, care, datorită conținutului de ceai verde, coajă de portocală, moringa și condimente, se va integra foarte repede în regimul de hidratare pe tot parcursul zilei, are și un gust plăcut și putere considerabilă.

Nu numai umflăturile avertizează

Umflarea membrelor este un semn foarte frecvent al problemelor sistemului limfatic. Nu trebuie să aveți picioare ca un elefant, s-ar putea să simțiți doar că sunt grele, nu intră în pantofi sau vă mișcați mai greu cu ele. Acest lucru este valabil și la mâini. Femeile (dar nu numai ele) observă celulita pe coapse și fese, un abdomen umflat, unii pot transpira mai mult, percep rigiditate matinală, oboseală severă sau dureri de cap.

Multe studii arată că aproximativ jumătate dintre bărbați și până la trei sferturi dintre femei suferă de retenție excesivă de apă. Pentru retenția ridicată de lichide este de vină aportul ridicat de zahăr și făină, consumul frecvent de alcool, cafea sau băuturi energizante, poate fi și acidifierea organismului, utilizarea anumitor medicamente (contraceptive, antidepresive etc.), dezechilibrul hormonal (asociat cu ciclul menstrual), mișcare insuficientă. Poate fi surprinzător, dar umflăturile apar și la persoanele cu un regim de hidratare insuficient. În cazurile severe, retenția de apă este o manifestare a bolilor cardiace, hepatice sau renale, care, desigur, necesită controlul medicului.

Să facem mișcare, să masăm și să bem

Menținerea unui sistem limfatic sănătos este esențială pentru condiția fizică și pentru imunitate. Nu este o știință, trebuie doar să urmați sfaturile dovedite și să adăugați un pic în plus. Știm cu toții că ajută exercițiile fizice regulate, multe fructe și legume (se recomandă să le mâncați pe stomacul gol) și ajută și un somn profund. Pentru circulația limfei ajută și alternarea dușurilor calde și reci, masajele ușoare sau efectuarea cu ajutorul unei perii pe pielea uscată a mișcărilor circulare de la picioare spre inimă.

 

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »